Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 "Titanic" vlada postala je "rotor" vlada – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

SOUNDSET SKENER

Život na repeat

Skener Srijeda, 14. lipnja 2017.

"Titanic" vlada postala je "rotor" vlada

Dajana Kruneš | Petak, 16. lipnja 2017.

Kakav je ovo bio tjedan na hrvatskoj političkoj sceni, sa svojim obratima vjerujemo neponovljiv. Ali jedno je sigurno Andrej Plenković i HDZ ulaze u povijest. 

Iako je koalicija HDZ – HNS stvarana u teškim uvjetima, ovoga tjedna, uspješno je odrađena prva sjednica Vlade u novom sastavu. Straha od potonuća nema. „Titanic“ Vlada postala je „rotor“ Vlada. Tu se ulazi i izlazi kako tko hoće. Sva ta retorika, tko s kim i zašto, zbunjuje narod.

Isto kao što ga, kada je riječ o sladoledu, zbunjuje pitanje „čokolada ili vanilija“? Ali više nego ikad, narod se nada da te omiljene ljetne slastice neće prifaliti u narednim mjesecima s obzirom da su vjerovnici Agrokor zatrpali sa gotovo 10 tisuća tražbina. Koliko je dug i tko će objesiti gaće o štap saznat ćemo uskoro.

Ipak, znamo tko sigurno neće objesiti gaće o štap, a to nas upravo vodi do vijesti iz sporta. Nećete razbojnici, poručio je Zdravko Mamić svojim odvjetnicima. Dobro, ne baš doslovno tim riječima, ali otkazao im je punomoć. Sudski postupak prebacuje se za srpanj. Maminjo i odvjetnici kažu – ništa nije iscenirano. Svjedoci džabe dolaze, neke pere i selektivna amnezija. Neki smatraju da je sudac trebao bolje odreagirati, ali mi, pobože, ne možemo niti zamisliti da je pogreška moguća. Pa da li se ikada u Hrvatskoj dogodilo nepravedno suđenje i da li je na primjer, ikada kod nas puštena na slobodu osoba kriminalnog karaktera???

Ali dobro, sve su to hrvatske posebnosti. Kako turisti vole zaviriti, primjerice, u tajanstveni život Sjeverne Koreje, tako ih možda i situacija kod nas zabavlja. Pa evo u zadnjih godinu dana, potražnja za aranžmanima se udvostručila, The New York Times stavio nas je na vrh liste top pet turističkih destinacija. Što god utjecalo na dobre turističke brojke samo neka se nastavi, a mi za kraj kažemo – još jedan skraćeni radni tjedan je pred nama. Stoga, pamet u glavu i krenite planirati zasluženi odmor.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset