Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Sretna vam 2017.!!! – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.06.2018.

Soundset skener

Ne izlazite iz kuće

Skener Srijeda, 04. siječnja 2017.

Sretna vam 2017.!!!

Davor Rendulić | Ponedjeljak, 02. siječnja 2017.

Nakon što sam vidio da je Pokemon Go bio najtraženiji pojam na Google u 2016. onda me stvarno ne bi iznenadilo da ove godine doživimo smak svijeta.

Ali nećemo o tome. Sretna vam Nova godina!!! Nadam se da vas neće šokirati ovaj mnogima radni ponedjeljak i da ga nećete provesti na poslu s mamurlukom u tijelu i hladnim ručnikom na glavi.

Za razliku od nas tako ga vjerojatno neće provesti Francuzi. Naime, od jučer oni više ne moraju provjeravati mailove od kuće. Mogu biti bezbrižni i posvetiti se sebi i svojim najbližima bez straha da će im šef poslati neki mail u 1 sat ujutro.

Ne pomaže samo francuska Vlada svojim radnicima. Čini to i naša. Tako je od jučer na snagu stupila dugo najavljivana porezna reforme koju je po svemu sudeći pisao jedan od junaka Alan Forda – Superhik, a koji je, da podsjetim one mlađe koji nisu čitali taj kultni roman, uzimao siromašnima da bi davao bogatima.

Tako svi koji imaju recimo jedno dijete i primaju minimalac, dakle 3210 kuna, imat će točno 0 kuna veću plaću. Ali zato oni koji primaju oko 15 tisuća kuna, plaća će im biti 685 kuna veća. Saborski zastupnici na primjer s plaćom oko 20 tisuća kuna novom poreznom reformom dobit će dodatnih 1706 kuna.

Intencija Vlade je da se s tim poreznim promjenama poveća potrošnja koja bi onda utjecala i na rast BDP-a.

Očito su se u Vladi vodili logikom što vrijedi osloboditi poreza za nekih 200 kuna onoga koji prima minimalac od 3210 kuna kada je taj do sada imao samo za režije, kruh i mlijeko. Takav nije naučio se razbacivati i da mu i daš 200 kuna on bi ih stavio u čarapu i čuvao za još crnije dane. A ovaj pak koji ima oko 20 tisuća kuna, on će dodatnih 1706 kuna itekako znati potrošiti. Sauna, novi sat, bunda za ljubavnicu, fini parfem za ženu, a možda i kupi dionice HEP-a i tako pomogne u velikom vladinom planu da se INA vrati pod hrvatsku zastavu.

Ne znam kako se vama čini, ali mislim da je bolje da se od novogodišnje noći još nismo ni rastrijeznili. Ili polako starim pa očito ne kužim neke stvari, ili je sve još počelo tamo negdje kada smo tulum počeli zvati eventom.

Bilo kako bilo, još jednom sretna vam Nova 2017. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset