Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Sretan Božić svima! – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.06.2018.

Soundset skener

Sretan Božić svima!

Kornelije Hećimović | Petak, 23. prosinca 2016.

U nedjelju je Božić, najradosniji blagdan, a u državi u kojoj se preko 86% stanovnika izjašnjava kao katolici to je bez dileme velik i važan dan.

No jedna je stvar izjašnjavati se katolikom, a posve druga biti katolik. Katolici svom neprijatelju okreću drugi obraz. Katolici svoga bližnjega vole kao sebe samoga. Katolici opraštaju dugove, kako bi nebeski otac njima istom mjerom oprostio. Katolici se trude ne lagati, ne krasti, ne psovati, ne ubiti...

I nismo katolici zato što smo Hrvati. Niti smo Hrvati zato što smo katolici. Vjera u rođenje malog Isusa nas ne čini automatski boljim ljudima. To što kitimo jelku, odemo na polnoćku i darujemo se međusobno ne znači da smo na putu prema raju. Pravi katolici žive Božić 365 dana u godini.

Pravi katolici ne mrze drugu naciju, vjeru, boju kože ili spol.

I ne, ovo nije nikakva propovijed na Božićnoj misi. Ovo je samo podsjetnik da će svih 86% deklariranih Hrvata katolika i raj i pakao, svatko po zasluzi, dijeliti sa Srbima i Slovencima, crncima i Arapima, homoseksualcima i invalidima. U raju i paklu nema ustaša i četnika, partizana i domobrana. Sveti Petar nas dijeli samo po tome jesmo li ili nismo bili dobri na zemlji.

Ovo zaista nije propovijed, nego samo podsjetnik da vjera u bolje sutra, zemaljsko i nebesko, nije ekskluzivno pravo nas Hrvata. Ovo je podsjetnik, napomena da nas Bog voli jednako kao što voli Harisu i Ahmeda, Jovanu i Stevana.

A zašto ih onda mi ne volimo?

Sretan vam Božić i mir s vama.
Jer kad imamo mir – zaista je sve moguće.

SKENER NAPISAO KORNELIJE HEĆIMOVIĆ 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset