Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Smrtni grijeh - hrvatskoj djeci pokloniti srpsku čokoladicu – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.05.2018.

SAMO U HRVATSKOJ!

Cirkus u Saboru

Skener Ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Achtung, achtung

Skener Srijeda, 07. prosinca 2016.

Smrtni grijeh - hrvatskoj djeci pokloniti srpsku čokoladicu

Četvrtak, 08. prosinca 2016.

Predsjednicu naše lijepe zemlje Kolindu Grabar Kitarović, kao da prati nesreća u zadnje vrijeme ili je sama kriva za to svojim nespretnim izjavama. 

Najnoviji slučaj su čokoladice koje je dijelila vrtićancima u Dubrovniku. Sve bi bilo u redu da nije jedan roditelj primijetio  kako je čokoladica proizvedena u Srbiji, što je svakako najveće zlo koje može zadesiti jedno hrvatsko dijete, štoviše hrvatskog roditelja, šok veći od raskida Onura i Šeherezade. Da je apsurd veći, paketići za djecu su sklapani u Vukovaru. Naravno, kako to biva u našoj zemlji, kada nešto, navodno, pogriješiš onda se ispričaš, "bolje se ispričati", negdje si misli Kolinda, "nego da kažem kako je ovo zemlja bratstva i jedinstva ili kako su čokoladice bile na akciji - kupiš dvije dobiješ tri".

I tako Predsjednica napravi u svom Uredu brzu istragu i učini još veće zlo - ispriča se svima što nije dijelila hrvatskoj djeci hrvatske čokoladice, jer kaže, ona je uvijek podržavala ono „Kupujmo hrvatsko“, pa će ubuduće pripaziti da se „zlo“ ne dogodi više. Srećom pa u vrtiću nije naišla na dijete iz obitelji koje su druge vjeroispovijesti, morala bi odmah poništiti svoju izjavu, jer ako Hrvatu ide hrvatska čokoladica, onda Srbinu mora ići srpska, zašto bi drugi bili zakinuti,  jer nema većeg zla od konzumiranja nečega što nije naše ili njihovo ili kako već to ide.

I sada se mnogi pitaju zašto su se svi oko ove, na prvu beznačajne, teme digli na noge. Pa ono što je apsurd u Hrvatskoj, kada kupuješ Hrvatsko, gle čuda, moraš imati i dublji džep jer kupuješ najskuplje, većinom. Zanimljivo je kako je u Hrvatskoj hrvatsko skupo, a primjerice hrvatsko u Bosni i Hercegovini ili Srbiji možda i među jeftinijima. Jasno je zašto naši političari žele da hrvatski građani kupuju hrvatsko, kako bi se proračun što više punio, pa bi si i oni mogli povećavati plaće i još bolje živjeti, te u konačnici kupovali i oni hrvatsko.

Ali draga Vlado, draga Predsjednice, nemaju Hrvati za hrvatsko, kupuje se ono što se može kupiti, blagdanska košarica svake godine sve skuplja, hrvatski proizvodi također, bolje riskirati i salmonelu, nego potrošiti 10 ili 20 kuna više na hrvatsku piletinu, kada znaš da taj ostatak novca trebaš sutra za kruh i mlijeko. Stoga, sljedeći puta pokažite po prvi puta od hrvatske samostalnosti da ne postoje hrvatske i srpske čokoladice, mi i oni, skupite malo hrabrosti, recite "mi smo zemlja svih naroda i narodnosti, kod nas nema razlika". Ili nemojte to reći, povećajte standard u Hrvatskoj, povećajte prosječne plaće, smanjite nezaposlenost i tek onda imate pravo poručiti „Kupujte hrvatsko“.

Inače, ako netko nije znao, ne slave samo Hrvati Sv. Nikolu, nego svi kršćani, nadam se da neki to nisu zaboravili u ovoj demokratskoj i slobodnoj zemlji, a čijih čokoladica – apsolutno svejedno.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset