Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Školska godina je završila, reforma počinje – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Soundset skener

Život na repeat

Skener Srijeda, 14. lipnja 2017.

Školska godina je završila, reforma počinje

Davor Rendulić | Ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

U četvrtak završava još jedna školska godina, a o reformi školstva progovorila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 

Poručila je da se reforma školstva ne smije izjednačavati s pojedincima, vjerojatno misleći na Borisa Jokića.

Još je i ustvrdila da reforma obrazovanja mora imati ciljeve, strategiju, informatizaciju i dostupnost, drugim riječima sve ono što sada nema, a uz ovu nestabilnu vladu vjerojatno tako skoro neće ni imati.

Mogu li nam naši političari objasniti kako npr. Bugarska koja je uz Rumunjsku često u razvijenoj Hrvatskoj predmet sprdnje uspjela povući dovoljno novaca iz fondova EU i učiniti da jedna godina predškole bude potpuno, ponavljam potpuno besplatna za svu djecu i roditelje te zemlje. Za sada je to kod nas samo san.

Ustvari ne znam koliko su uopće i naši političari svjesni koliko je predškola važna za djetetov život i da primjerice mnoga djeca prije škole znaju čitati i pisati te već pet godina uče neki strani jezik, dok druga još ne znaju ni držati olovku u ruci. Jesu li im iste startne pozicije?

Ali zato kada jednog dana dođu u školu uče kako se je Ivo Sanader pokušao boriti protiv korupcije. Očito je kako je u toj borbi, kao i mnogi prije, ali i poslije njega pokleknuo, pa je nepravomoćno dobio 10 godina zatvora.

No, to nije sve. Djeca se uče i kako je kravata došla od Hrvata, pa tako uz već spomenutog Sanadera na slici mogu vidjeti i Ivicu Todorića kako se smješi s plavičastom kravatom. Možda to čak i nije loše, neka vide čije će dugove do kraja života plaćati oni, ali na žalost i njihova djeca.

Bolje da se klincima umjesto ovakvih knjiga već u prvom razredu podjele Alan Fordovi gdje bi između ostalog naučili da se mitom treba boriti protiv korupcije, da ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti, da se ne predaju, osim kad moraju te da je slogan Stranke istine – mi ništa ne obećavamo, ali to ispunjavamo.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset