Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Sberbanka okrenula leđa Agrokoru – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

27.04.2018.

Soundset skener

Padamo na istu foru

Skener Srijeda, 31. svibnja 2017.

Sberbanka okrenula leđa Agrokoru

Kornelije Hećimović | Petak, 02. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Sve nade Agrokora bile su uperene u Sberbank, a ta velika ruska banka jučer je okrenula leđa Ramljaku i prilično ljuti su izjavili kako zatvaraju pipu i da pod ovim uvjetima neće više kreditirati koncern. 

Odmah su se naravno pojavile glasine kako je čelništvo Sberbanke prije te izjave konzultiralo političke subjekte u Hrvatskoj, pa tako i SDP i njegovog čelnika Bernardića. Ne znam je li se to dogodilo, ali  poveznica bez dileme postoji jer se Sberbankova maskota zove upravo Bero. Slučajno? Ha, ne bi rekao!
U nedjelju je drugi krug lokalnih izbora koji će, iako je u prvi mah ta konstatacija čudna, donijeti rasplet i na parlamentarnoj razini. Situacija oko većine u saboru potisnuta je u drugi plan i čim se i posljednji lokalni listić prebroji, fokus će se vratiti na preslagivanja većine i nadam se na nove ministre. Iz vrlo provjerenih izvora naime pouzdano znam kako se u većini resora ministarstava koji su ostali bez ministra u ovakvim prijelaznim razdobljima ne radi ništa osim tekućih poslova. Nitko ne želi preuzeti odgovornost za bilo što dok nema šefa i dok se niti ne zna tko bi mogao biti šef. Država kao i obično u vremenu oko izbora stoji pod ručnom.
A kad smo kod ministarstava jučer se u svim velikim hrvatskim gradovima prosvjedovalo protiv onog što se događa s kurikularnom reformom. Bez obzira kako razmišljate i koja vam je opcija draža svi zajedno moramo biti sretni što se glas građana čuje. Što su ljudi konačno prestali dizati revolucije samo na društvenim mrežama i što su spremni, za stvar u koju vjeruju i koja im je bitna, izaći na ulice i pokazati koliko ih ima.
Jer i to je sastavni dio demokracije koja je kompliciran proces i ponekad je potrebno i duže od 25 godina da bi se jedna nacija privikla na nju.
Nama nažalost ide i sporije od očekivanog, ali nekako ide...

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset