Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Ptičji teror – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

SOUNDSET SKENER

Ptičji teror

Dajana Kruneš | Srijeda, 21. lipnja 2017.

Bit će ovo jedan pakleni dan.  Kalendarski počinje ljeto, a prate ga i ljetne temperature. 

Zahvaća nas prvi ovogodišnji toplinski val. Kuhat će se pojedini dijelovi zemlje i na 38 Celzijevih stupnjeva. Logično, rekli bismo, kada će ako ne sada, ali tema vrijeme je uvijek zgodna za razbijanje svakodnevice i odvlačenje pažnje od ostalih naslova koji strše sa portala.

Poput primjerice onog da je Milanu Bandiću, zbog poreznog duga od 18 milijuna kuna, ugrožena egzistencija. Milost od suda da se taj iznos ne mora podmiriti baš odmah, sada traži, kralj ovrha, odvjetnik Hanžeković, koji je do jučer tvrdio kako bi "ljudi trebali plaćati svoje račune na vrijeme, pa onda ne bi bilo ovrha".

Na ovu vijest lijepo se naslanja ona da je Hrvatska najkorumpiranija zemlja jugoistoče Europe, a podmićivanje je kod Hrvata najčešća praksa u poslovanju, pokazalo je to istraživanje globalne konzultantske tvrtke Ernst & Young (EY).

Ali, vratimo se mi na probleme glavnog grada. Možda kao Batman nije mogao pojesti sve pahulje, ali jedva čekamo da vidimo kako će Bandić riješiti problem zvan - vrane. Stanovnici su u strahu su od ptičjeg terora. Napadi postaju sve češći i žešći. 20 tisuća crnih nemani, zvanih vrane, napadaju kućne ljubimce, ljudima otimaju sendviče, raznose smeće, uništavaju automobile. Hoće li noću lebdjeti nad gradom?

Ipak, pravi super heroji kriju se među svima nama. Njihova imena vjerovatno ne znate, niti je to njima bitno. Uvijek im se iznova divimo i zahvaljujemo na požrtvovnosti, sposobnosti. Fotografije vatrogasaca koji se bore sa vatrenom stihijom na makarskom području šire se društvenim mrežama, a Hrvatska im je još jednom rekla veliko hvala.

A sada, dragi naši, odvrnite radio na najjače. Svjetski je dan glazbe. Dokazano je da glazba liječi, umiruje, smiruje, a još u kombinaciji sa prvim danom ljeta, pa može li ljepše.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset