Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Prijevremeni izbori su neizbježna realnost – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Soundset skener

Prijevremeni izbori su neizbježna realnost

Ana-Marija Topolčić | Četvrtak, 08. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Na prvoj sjednici Sabora nakon mjesec dana stanke, iskre su frcale više nego u šumi Striborovoj. 

Samo iz triješća riječi kojima su se jučer razbacivali naši odabrani političari, nisu se mogle razabrati mudrosti kakve su se mogle razabrati u riječima Domaćih i Malika Tintilinića u spomenutoj bajci Ivane Brlić Mažuranić. Nude se fotelje, nudi se novac, a nitko ne pita koliko i najvažnije koga košta ta politička trgovina. Kako su prijevremeni izbori neizbježna realnost, postavlja se pitanje kome će oni uopće koristiti? Po prirodi anarhist, u ovom trulom sustavu čak se ni anarhijom ne mogu baviti, jer čemu? Ionako će o sudbini svih odlučiti 30 posto ljudi, ionako će se nakon izbora fotelje dijeliti kao na aukciji, tko više ponudi. I tako unedogled. Objektivno, koja je politička odluka ispravna mogu znati jedino oni koji se time i bave, a kada se njome bave oni koji u suštini pravu namjeru politike ne provode nit poznaju, narod dolazi u probleme. Jer dok se oni sami ne mogu dogovoriti, sve stoji, a dok sve stoji mi sjedimo i gledamo, jer ustati, zar moram još i to? Koje je pravo riješenje? Letargija sigurno nije. Možda Hrvatima treba nova Ivana Brlić Mažuranić da ih novom bajkom podsjeti da otvore oči. A možda i ne, možda da prolistamo stranice naše nekadašnje lektire i podsjetimo se riječi:

"Nakon što se stara žena požalila kakav joj je život sa zlom snahom, Malik Tintilinić je rekao da pod kokoš treba staviti svračja jaja, a nakon što se ona izlegnu, snaha neće moći kontrolirati svoju ćud i odmah će se polakomiti za njima, isplaziti jezik i mladić će tada otkriti da je cijelo vrijeme bio u braku s gujom. "

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset