Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Papa Franjo mijenja Crkvu – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Soundset skener

Cirkus

Skener Ponedjeljak, 27. veljače 2017.

Papa Franjo mijenja Crkvu

Kornelije Hećimović | Petak, 24. veljače 2017.

Sretni smo što živimo u vremenu Pape Franje.

Jučer je tako, na jutarnjoj propovijedi izjavio da kako je: "Skandal govoriti jedno, a raditi drugo. Mnogi katolici stalno ističu svoju vjeru, a uopće ne žive kršćanski. Ne daju zaposlenicima plaće, krše zakone, peru novac i praktično vode dvostruki život. Nije ni čudo, zaključuje Papa, da mnogi ljudi, gledajući takve, kažu kako bi radije bili ateisti nego katolici.

I mi u Hrvatskoj smo jako često svjedoci upravo takvog ponašanja koje je praktično postalo način života. Znate one koji se zaklinju u hrvatstvo, oko vrata nose križeve od pola kile, a ne plaćaju poreze vlastitoj zemlji. Političari koji sjede u prvim redovima na misi i teatralno se lupaju po prsima u znak kajanja, a već 25 godina sustavno kradu državu bez grižnje savjesti. Naša je zemlja prepuna ljudi koji s Biblijom o rukama i Isusom na usnama preziru sve koji nisu kao oni, svjesno zaboravljajući da se baš taj Isus najrađe družio s drugačijima: s bolesnima i napuštenima. Mrze izbjeglice, a zaboravljaju kako je Isus odmah po rođenju i sam bio izbjeglica. Veličaju Jasenovac i Staru Gradišku u kojima su se ubijali Židovi, a zaboravljaju da je Isus bio Židov.

Licemjerje o kojem Papa Franjo tako često govori, velika je pošast našeg društva. Svi gledamo trunje u tuđim očima, a namjerno ne vidimo balvane u svojima.

No, kao i toliko puta do sada, ponovno moram naglasiti kako smo si u demokraciji sami krivi za stanje u kojem živimo. Stalno mi se čini kako to zaboravljamo, ili još gore: kako nam je svejedno.

Nama u Hrvatskoj na vrhu svake izborne liste svake stranke, svake koalicije treba jedan Papa Franjo. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset