Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Nepotizam - što je to? – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.04.2018.

Soundset skener

Učiti, učiti i samo učiti

Skener Četvrtak, 12. siječnja 2017.

Nepotizam - što je to?

Davor Rendulić | Ponedjeljak, 09. siječnja 2017.

Novinar ponekad znaju biti stvarno nepravedni i zločesti. Tako su napali zagrebačkog pročelnika službe za mjesnu samoupravu Zorana Nevistića koji se na poslu želio osjećati ugodno kao kod kuće.

Umjesto da na radnom stolu drži uokvirene slike svojih voljenih, on je otišao korak dalje i zaposlio svoju suprugu, pa šogoricu, onda snahu, pa prvog sina, a uskoro bi im se trebao pridružiti i mlađi sin.

Gradonačelnik metropole Milan Bandić jednom prilikom rekao je kako je ćelija hrvatskog čovjeka – obitelj. To je na vrijeme shvatio i Nevestić koji tako može iskoristiti nedjeljni obiteljski ručak i prije pileće juhice umjesto molitve održati mali sastanak sa svojim suradnicima koji su ujedno i najbliža rodbina.

Jer u današnjem svijetu zlih i pokvarenih jedino kome se još donekle može vjerovati su krvni srodnici i tazbina.

Osim toga, umjesto da svatko ide svojim autom na posao i za to pojedinačno dobiju naknadu za prijevoz, najstariji Nevistić ih ujutro probudi, potrpa u minibus i doveze pred gradsku upravu te na taj način uštedi novce poreznih obveznika grada Zagreba.

A oni se mogu iskoristiti za još jednu lijepu fontanu koja se zimi smrzne i na taj način Zagrepčani pokažu ljubav sjevera i juga, odnosno solidarnost sa Splićanima koji nemaju vode jer su im se zamrznule vodovodne cijevi.

No, da je teško kada nisi s najbližima, pogotovo u ovim blagdanskim danima iza nas, najbolje u Hrvatskoj zna često zapostavljeni - Jakov Kitarović. Da ga je predsjednica zaposlila u svom uredu, kao Nevistić svoje, i povela sa sobom u Washington bar bi znao gdje mu se nalazi žena i s kim se viđa. Ovako se on, kao i cijela Hrvatska pita, gdje je nestala Kolinda? Srećom po nas, ali i njega prvo se ukazala na twiteru jednog američkog senatora, pa je stajala s turistima ispred ograde Bijele kuće, da bi se jučer javila na HRT-u stojeći nasred ulice.

I umjesto da su svi sretni što je vide lijepu i nasmješenu u tamnom kaputiću preko kojeg se preljevala čarobno plava kosa, opet se jave jalni i zli te krenu s kritikama na njezin račun. Otišli su toliko daleko da su je čak prijavili Povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesa!?

Srećom ona se na sve to ne obazire jer ne želi nikome polagati račune. Vratila se u Zagreb i već danas vrijedno i marljivo uzima svoje skripte, index i iksicu jer na Fakultetu političkih znanosti počinju predavanja. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset