Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Krumpirova groznica – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.04.2018.

Soundset skener

Krumpirova groznica

Dajana Kruneš | Srijeda, 12. travnja 2017.

I dok je cijela država upregnula moždane vijuge kako spasiti Agrokor i Todorića, promiče nam rješenje kako zapravo spasiti cijelu državu.

Vjerovali ili ne – spas je u proizvodnji krumpira. Da, dobro ste čuli, krumpira. I sve to zahvaljujući poduzetnicima, bivšim ministrima, direktorima, hrvatskim „uglednicima“ kojima se dani iza zatvorskih rešetaka, kao od šale, mijenjaju za rad za opće dobro.

Stjepan Fiolić, Mladen Mlinarević, bivši direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek, samo su posljednji u nizu koji će svoj dug društvu „otplatiti“ društveno korisnim radom. I možda jesu državu oštetili za milijune, poslove ugovarali podmićivanjem, trgovali položajem – ali u njima je spas i nema nam druge nego da se svi okrenemo poljoprivredi i počnemo saditi krumpire. Osim što ćemo svima njima osigurati dovoljno sirovine za dobrotvorni rad – bit ćemo sigurni da nam na stolove stiže 100 posto domaći proizvod. Nećemo više čitati o zatrovanim uvoznim krumpirima, evo kao primjerice jučer o onom egipatskom koji je stigao u riječku luku, već ćemo svojih ruku djelo izvoziti šleperima.

Zadnjih dana vidimo i kako je popularno okinuti fotku s tetom iz Konzuma, Kraševom čokoladom ili varaždinskim kiselim zeljem, uz poruku „kupujmo hrvatsko“, a zamislite samo da u trgovini možete kupiti čips na kojem piše „KRUMPIR ODABRAO I OGULIO MESAR FIO“ ili „KRUMPIR OGULIO BIVŠI MINISTAR ČOBI“. Pa mi bi bili hit u svijetu. Gomoljasta biljka koju su u 16. stoljeću u Europu donijeli španjolski istraživači, sigurna sam, izvukla bi nas iz ekonomskog crnila.

Vidite, nije sve crno – bijelo, treba nekada promijeniti i kut gledanja, na stvari gledati s pozitivne strane. Kako stvari stoje krumpiri će se guliti i dalje, za plasman na tržište ne trebamo se bojati.

Ja sam svoju njivu zasadila pred neki dan, a jesam li se obogatila na krumpiru, javit ću vam kroz nekoliko mjeseci.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset