Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Izvanredne press konferencije hrvatskih premijera – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Soundset skener

"Rat spolova"

Skener Srijeda, 08. ožujka 2017.

Izvanredne press konferencije hrvatskih premijera

Kornelije Hećimović | Utorak, 07. ožujka 2017.

Plenković je jučer, možda i prvi put od kad je postao premijer, zauzeo jasan, nedvosmislen i odlučan stav. 

Sazvao je izvanrednu press konferenciju na kojoj je rekao kako je odlučio kriminalu stati na kraj. A premijer u pravilu izvanredne konferencije saziva samo kad su stvari od državnog interesa u pitanju. Ako dobro pamtim Plenković je to napravio samo jednom - i to na Badnjak, kad je odlučio pojasniti planove oko kupnje INA-e. Usput budi rečeno, danas, 2 i pol mjeseca kasnije, ništa novog se s INA-om i oko nje nije dogodilo. Sanader je recimo sazvao izvanrednu presicu kad je dao ostavku, a Jadranka Kosor kad je zbog rupčage u proračunu uvodila onaj harač. Morate priznati da su to zaista izvanredne okolnosti. Milanović ju je organizirao kad se osjetio ugrožen od branitelja u Savskoj. To je bilo više izvanredno u njegovoj glavi, ali svejedno, zveckalo se oružjem...

Odlučio je dakle Plenković stati na kraj kriminalu, ali samo SDP-ovom, jer afera dnevnice navodno nije ni blizu završetka. Dapače, sudeći po onome što je rečeno, čini se da su isplate Sauchi samo vrh sante leda lopovluka u vrhu Milanovićeve administracije. Takva saznanja naime premijer ima. 

No sad dolazimo do nečeg jako čudnog. Da bi se prisnažio trenutak kraj njega stajao je i šef DORH-a Dinko Cvitan kojeg je Plenković pred novinarima, zamolio da preuzme slučaj. Po Ustavu RH DORH odnosno Državno odvjetništvo je samostalno i neovisno tijelo i kao takvo nema što čekati da njegovom čelniku premijer nešto naredi ili da ga zamoli jer je to u suprotnosti s ustavnim odredbama o spomenutoj neovisnosti DORH-a o bilo kojoj drugoj instituciji.

Očigledno je da ćemo za pojašnjenje tog igrokaza morati pričekati koji dan nadajući se da će neko službeno objašnjenje sići jer su, u krajnjoj liniji, i Cvitan i Plenković pravnici koji valjda bolje od nas, pravnika laika, znaju što znače termini neovisno i samostalno.
Jer ako ne znaju, pa DORH bude radio po diktatu ili zamolbama vladajuće stranke... ne piše nam se dobro.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset