Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Hoće li žene preuzeti vođenje oporbe? – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Soundset skener

Hoće li žene preuzeti vođenje oporbe?

Kornelije Hećimović | Utorak, 06. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Kao i zadnjih par godina tako se i nakon ovih izbora ništa bitno nije promijenilo. 

A i te sitne promjene su bile više-manje očekivane. MOST je propao, Živog zida nema ni u lokalnim tragovima, HDZ jači nego ikad, HNS se raspada, a o SDP-u mi je i neugodno pričati.
No jučer je, spletom okolnosti, postalo jasno da hrvatska politika dobiva dvije snažne žene koje će, uvjeren sam, svaka na svoj način obilježiti vrijeme koje dolazi. Anka Mrak Taritaš, iako je izgubila zagrebačke izbore ozbiljno je ugrozila Milana Bandića i samim time si je sigurala puno bitnije mjesto u HNS-u od onog kojeg ima sad. Ako naravno HNS uopće preživi sljedećih par tjedana.

To je stranka koja po svim anketama samostalno uopće ne prelazi izborni prag, no zahvaljujući vještim koaliranjima već godinama ima zavidnu količinu saborskih mandata. Njen dosadašnji predsjednik Vrdoljak, koji je oko sastavljanja nove vlade sasvim jasno koketirao s HDZ-om, jučer je ponudio mandat i samo bi ga čudo moglo spasiti. Stvari će u svoje ruke (gotovo je sigurno) preuzeti Anka Mrak koja će si time osigurati mjesto prve oporbene dame. Barem na kratko jer se jučer, pomalo neočekivano, pojavila još jedna žena na oporbenom nebu. U SDP se naime vratila Aleksandra Kolarić. Žena koja u stranci nikad nije imala visoku poziciju, ali kojoj to isto tako nikad nije smetalo da kaže što misli. Bivša Račanova glasnogovornica koja je, neka mi oprosti na metafori, imala više muda od svih muških kolega zajedno i javno izrazila neslaganje s Milanovićevom politikom i načinom vođenja države, mogla bi vrlo lako i vrlo brzo postati najozbiljnija Bernardićeva konkurencija.

Zbog svega toga ne bi me začudilo da već ovog ljeta, ili na jesen hrvatsku oporbu vode dvije žene, žene za koje sam siguran da će to raditi bolje i dosljednije od svojih muških kolega.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset