Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Hoće li djeca iz Klaićeve dobiti lijekove? – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Soundset skener

Hoće li djeca iz Klaićeve dobiti lijekove?

Ana Dukić | Ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Cijela Hrvatska danas će pratiti odluku povjerenstva da bi sedmero djece iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu oboljelih od visokorizičnog neuroblastoma dobilo lijek koji nije na listi skupih lijekova.

Naravno glavni su problem novci jer za njega treba izdvojiti 10,5 milijuna kuna što je gotovo cijeli godišnji proračun dječje bolnice u Klaićevoj.

Tek kada je krenulo potpisivanje peticije i kada su očajni roditelji sve dali u medije, ministar Kujundžić osnovao je Povjerenstvo za solidne tumore kod djece.

Obično se kaže kako se razvijena društva prepoznaju po tome kako se odnose prema onima kojima je pomoć najviše potrebna. Iz ovoga je vidljivo da smo mi još miljama daleko od razvijenog društva i da treba nešto mijenjati.

Skoro svake se godine, obično oko Božića, pokreću se humanitarne akcije gdje se najčešće skupljaju novci za pomoć djeci. Te dajmo da čuju, Uz nas niste sami, sve za našu djecu i ne znam kako su se više zvale. 

Zašto se barem djeca ne bi mogla liječiti iz proračuna, pa i ona kojima trebaju najskuplji lijekovi kakav je ovaj koji liječi tumore? 

Zašto se humanitarno ne skupljaju novci za dužnosnike, pa ako je neki političar dobro radio ljudi će ga kao i na izborima nagraditi tako što će nazvati broj telefona i donirati 5 kuna ili će mu nakon što prođe kasu u nekom supermarketu donirati dvije kune.

Zašto oni svoju plaću dobiju bez obzira radili ili ne, krali ili ne, bili na poslu ili ne, dok većina mora svoju plaću zaraditi.

Rješenje je tu, samo je pitanje hoće li se predložiti na Vladi i usvojiti u Saboru. Što vi mislite?!

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset