Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Djeca u Klaićevoj će ipak dobiti lijekove – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Soundset skener

Ptičji teror

Skener Srijeda, 21. lipnja 2017.

Djeca u Klaićevoj će ipak dobiti lijekove

Davor Rendulić | Petak, 23. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Vlada je jučer napokon riješila agoniju teško oboljele djece iz Klaićeve bolnice i odlučila osigurati 10,5 milijuna kuna za njihovo liječenje. Unatoč tome što je bio neradni dan. 

Nadam se da smo iz ovoga svi još jednom izvukli neke pouke. Glavna bi trebala biti da se kao jedna civilizirana demokratska država više nikada, ali nikada ne bi trebali dovesti u situaciju da nema novaca za liječenje djece, pa koliko god ti lijekovi skupi bili. 

Jer gospodo političari, koji ste prije često znali govoriti da će za svako novorođeno dijete u Hrvatskoj dobiti 1000 eura, koje na kraju ipak ne dobiva, svi vi morate znati da pomoć roditelju kad se dijete rodi nije dovoljna. Tada ulete bake, djedovi, ujaci, stričevi i kumovi i ni jedno dijete u Hrvatskoj neće biti golo i boso, ali dijete je i s dvije, tri, ali i sa 17. i 18. godina života. 

Što vrijedi ovim roditeljima u Klaićevoj bilo kakva pomoć na početku djetetova života, ako ne mogu svoje dijete barem do njegove 18. godine liječiti. Jer ne mogu svi, kao neki naši političari, izdvojiti koju tisućicu eura i otići na operaciju u neke razvijene zemlje. 

Svi vi kojima su puna usta djece uoči raznoraznih izbora i koji ste na vlasti, zato nemojte biti licemjerni i osigurajte svake godine u proračunu novce za ovakve slučajeve da ne bi ponovno osnivali povjerenstva i gubili vrijeme. Jer ako lijek za liječenje neuroblastoma povećava šansu za izlječenje za 10 do 20% kako kažu stručnjaci, treba ga osigurati, a ne previše filozofirati. 

Najvažnije je da djeci u Hrvatskoj omogućimo da zdravo žive, da se barem u vrtićima i školama zdravo hrane, da se osjećaju sigurnima i voljenima, kao i da se besplatno bave sportom te na kraju ako im treba zdravstvena pomoć da je imaju, a ne da se svi mi moramo dizati na noge.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset