Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Cirkus u Saboru – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.05.2018.

Soundset skener

Cirkus u Saboru

Davor Rendulić | Ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Krajem ljeta MOST je postavio uvjete HDZ-u i SDP-u koje moraju ispuniti kako bi s njima bili u koaliciji. Prvi je bio promjena Zakona o pravima i obvezama zastupnika u kojem su MOST-ovci između ostalog tražili da se sankcioniraju zastupnici koji ne dolaze na sjednice i ne sudjeluju u njihovom radu.

Kada su s HDZ-om formirali vlast i kada je ne čelo Sabora zasjeo Božo Petrov čak su naivni i pomislili da će psihijatar uvjeriti zastupnike da je njihova obveza biti u Saboru.

No, u subotu navečer, samo najveći mazohisti mogli su pratiti na televiziji kako 20 polupospanih zastupnika raspravlja o jednoj vrlo nebitnoj temi kao što je Prijedlog državnog proračuna za iduću godinu.

Naravno, nije bilo Petrova ni Podolnjaka koji su najviše zagovarali kažnjavanje onih kojih u Saboru nema.

Ali je zato tu bio Ivan Pernar koji je tražio stanku u ponoć, na što mu je Ivan Bukarica inače tajnik sjednice Sabora, poznatiji kao čovjek koji sjedi desno od predsjedavajućeg Sabora rekao da je luđak. Iako se opravdavao da to nije rekao, izdao ga je upaljeni mikrofon predsjedavajućeg Željka Reinera, pa su ga jasno mogli čuti i Pernar i svi preko malih ekrana.

I onda da show bude potpun, ministar Zdravko Marić krene lagati da spasi stvar tvrdeći da Bukarica nije rekao Pernaru da je luđak.

No, tko je tu zapravo luđak. Omalovažavanje, bahatost i laž postao je u Saboru prihvatljiv način ophođenja i to za vrijeme dok su upaljene kamere. Pitam se kako tek razgovaraju kada ih ne snimaju?

Očito je da u Saboru sjede ispodprosječne osobe koje se savršeno uklapaju u prosječnost i za to dobivaju iznadprosječnu plaću i iznadprosječne privilegije.

Da je ono što nije Reiner bi odmah odstranio Bukaricu sa sjednice. Jer iako je činjenica da Pernar ponekad pretjera, on je za tajnika u Saboru gospodin zastupnik.

No, ipak najgore da mi to sve skupa masno plaćamo. Jer Sabor će biti časni dom dok u njemu budu sjedili časni ljudi, do tada on je više nalik skupom cirkusu.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset