Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Božić - blagdan za kupnju darova ili blagdan koji slavi obitelj? – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.06.2018.

SKENER

Sretan Božić svima!

Skener Petak, 23. prosinca 2016.

Božić - blagdan za kupnju darova ili blagdan koji slavi obitelj?

Četvrtak, 22. prosinca 2016.

Ovoga jutra nećemo o teškim temama, aktualnoj političkoj, gospodarskoj ili bilo kakvoj trećoj situaciji koja će nam samo pokvariti ove blagdane. 

Za nekoliko dana proslavit ćemo Božić, odnosno katolički vjernici će proslaviti ovaj najradosniji blagdan. Onaj drugi Božić dolazi tek početkom siječnja. Ako ste dio one obitelji  u kojoj slavite i jedan i drugi, baš lijepo, dupli darovi, duplo više jedete, duplo više uživate, Djed Božićnjak, Djed Mraz, dvoje sv. Nikola, sve super i savršeno. Ne morate previše brinuti o darovima, a i mnogi inače krivo shvaćaju poruku Božića. Nije cilj, ako sam dobro shvatio, potrošiti dvije plaće ovih blagdana samo kako bi vaša djeca prilikom uručenja bila umjetno sretna tih pola sata ili maksimalno 24 sata. Doduše tko sam ja da tu nešto govorim o vjeri, ali kada već neće oni koji trebaju, čast izuzecima, onda moram i ja malo o tome. Ipak je ovo mediji, koji mora istinito, objektivno i pravovremeno informirati građane, svoje slušatelje. Smisao Božića ima jednu drugu i važniju poruku, a ne da svojoj djeci nužno morate kupovati darove. To je blagdan koji slavi obitelj ili slikovito rečeno sigurnu luku svakog djeteta.

Slavite ovih dana obitelj, slavite život, slavite zdravlje, to je najvažnija misija Božića, to su i najveća bogatstva koja nažalost neki nemaju. Mislite na one koji su u potrebi, mislite na one koji si možda ne mogu priuštiti ono što vi sebi možete za božićne blagdane. Budite dobri, mislite pozitivno, izbjegavajte ružne teme ovih dana, bit ćete mentalno zdraviji. I sjetite se riječi dragoga nam Pape Franje, kojeg zaista vole i vjernici i nevjernici, upravo zbog divnih poruka. Ove riječi dobro poslušajte, jer nekada ih morate češće ponavljati u sebi kako bi bili mentalno i duhovno zdravi.

"Nije nužno vjerovati u Boga da biste bili dobar čovjek. Tradicionalno vjerovanje u Boga je čak pomalo i zastarjelo. Netko može biti duhovan, ali ne i religiozan. Nije nužno ići ni u crkvu, ni davati joj novac. Za mnoge crkva može biti i priroda. Neki od najboljih ljudi kroz povijest nisu vjerovali u Boga, dok su se mnoga najgora djela radila u njegovo ime", reče Papa i dalje ne treba ići u rasprave. Svako dobro i čestit vam bio Božić.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset