Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 'Bosna majka' - točiš hrvatsko gorivo u BiH i uštediš! – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.06.2018.

SOUNDSET SKENER

Nepotizam - što je to?

Skener Ponedjeljak, 09. siječnja 2017.

Ne izlazite iz kuće

Skener Srijeda, 04. siječnja 2017.

'Bosna majka' - točiš hrvatsko gorivo u BiH i uštediš!

Četvrtak, 05. siječnja 2017.

„Bosna majka“, dvije su riječi koje često izgovorim kada me netko pita gdje najjeftinije može kupiti određene stvari, bilo da je u pitanju špeceraj ili nešto puno veće. 

Čini mi se da ćemo sve češće tako govoriti jer sve je više onoga što u susjednoj državi možemo kupiti po dosta jeftinijim cijenama, a s hrvatskim predznakom. Što to znači?

Hrvatske proizvode koji su inače skupi u Hrvatskoj kupujemo po povoljnim cijenama u Bosni i Hercegovini, još dobijemo i povrat poreza i svašta još. A najnovija vijest je povoljnije točenje goriva. Iako je uvijek jeftinije točiti gorivo u BiH sada je ta razlika u cijeni nešto izraženija.

Dođem ja tako na jednu benzinsku crpku u BiH, pita me čovjek „Za koliko“, kažem ja „Do čepa“, naravno jer u Hrvatskoj točim uvijek za 100. Platim za 45 litara dizela nekih 320 kuna, kod nas je to sto i više kuna skuplje. I pitam čovjeka iz znatiželje – „odakle vi nabavljate gorivo“, a on se slatko nasmije i kaže „pa od vas“. Zbunjeno odgovaram „kako to mislite kod nas“? „Pa uvozimo iz Hrvatske gorivo i to iz riječke rafinerije“, uzvrati prodavač. A ja se onda još slađe nasmijao, zahvalio i otišao. Kad čovjek vuče za rukav, kaže – „gospodine na puni rezervoar imate i besplatno pranje automobila“. Dan ne može biti ljepši. Pa sada ti razmisli, hoćeš li točiti hrvatsko gorivo u Hrvatskoj ili hrvatsko gorivo u BiH. Još dobiješ pranje automobila, a ako točiš na karticu sve još ispadne i jeftinije. Čuo sam da je poslije 22 sata gorivo još jeftinije jer negdje postoje automati za automatsku naplatu točenja goriva.

Sve to možemo nekako preoblikovati u vic – pita Hrvat Bosanca - "pa kako ti tu kupuješ naše gorivo, a prodaješ po jeftinijoj cijeni?". A na to će Bosanac - "ma nek se bolan samo lova vrti“.

„Bosna majka“, e jest vala! Tako nam i treba.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset