Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Antonio Alvarez III spašava Agrokor – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Soundset skener

Antonio Alvarez III spašava Agrokor

Kornelije Hećimović | Petak, 07. travnja 2017.

Čitam i gledam kako su pojedini zastupnici vladajuće stranke nezadovoljni načinom na koji neki mediji tretiraju spasitelja Agrokora, pjevača lakih nota Antonia Alvaresa Trećeg. 

Kao: bavimo se trivijalnim stvarima i njegovom pjevačkom karijerom, a o stručnim kvalitetama ne govorimo ništa.

To je naravno istina, ali istina koja se da vrlo jednostavno objasniti: ti njegovi pjesmuljci, ta grozna, generička teen glazba je naime jedino što o njemu znamo. To čujemo i vidimo pa je logično da ga za sada sudimo samo po tome. O njegovim ekonomskim i managerskim sposobnostima ćemo suditi kad počne djelovati. A jučer mu je to djelovanje omogućeno izglasavanjem novog zakona u Saboru. Prvi puta u povijesti najviše zakonodavno tijelo u državi napravilo je dokument zbog spašavanja jednog poduzeća. Sve je to skupa naravno maskirano u širi kontekst pa to formalno nije zakon o Agrokoru nego o svakoj firmi koja ima više od 5.000 zaposlenih i obveze veće od 7 i pol milijardi kuna. Za državu ste od značaja isključivo ako imate obveze od milijardu eura. Slobodno je dakle moglo pisati da se zakon odnosi samo na 200 još davno odabranih obitelji koje je blagoslovio Tuđman i njegova politika privatizacije. 

Ruku na srce, Antonio Alvares Treći nije ostavio loš dojam na predstavljanju i obraćanju javnosti. No govorničke sposobnosti i vještina neverbalne komunikacije, koja se za 2 sata nauči u svakoj boljoj PR školi, za sada ne garantiraju ništa. Čekaju se rezultati i prvenstveno pošten odnos prema velikoj količini malih poduzeća kojima Agrokor duguje silne pare i koje su zbog toga na ivici održivosti.

Čovjeku treba dati priliku, to je sasvim jasno, možda je zaista genijalac koji će spasiti Agrokor. Iskreno bi volio da je tako. Važno je samo da ne zbriše čim vidi u što se upetljao. No ni to ne bi bio problem jer bi nam Vlada vjerojatno odmah postavila nekog Antonia Alvaresa Četvrtog.
Jer važno je da se dinastija nastavi.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset