Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Ante Ramljak: rješenje ili još veći problem? – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Soundset skener

Krumpirova groznica

Skener Srijeda, 12. travnja 2017.

Ante Ramljak: rješenje ili još veći problem?

Kornelije Hećimović | Utorak, 11. travnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Jučer je vlada preko svog novopostavljenog povjerenika Ante Ramljaka počela upravljati Agrokorom i odmah su dostavljači dogovorili nastavak suradnje, tj. isporuku robe na Konzumove police. 

Zamislite vi samo koliko je nesposoban Todorić bio ako banke i firme više vjeruju vladi nego njemu. Konačno se našao netko kome se vjeruje manje nego političarima. A to je postignuće!

Todorićev glavni problem bio je u tome što je veliku firmu, kako sada zakon veli, od sistemskog značaja za državu, pretvorio u obiteljsku birtiju. Na svim strateškim mjestima nisu bili stručni i sposobni ljudi, nego članovi obitelji, prijatelji i njihova djeca. I logično je da se sve urušilo kao kula od karata.

I iako mnogi sada u komentarima zamjeraju povjereniku Ramljaku što je prvo počeo razgovore s dobavljačima, a nije se pobrinuo za isplatu plaća, to je ipak logičan i očekivan korak ma kako god nekome hladno izgledao. Poslovanje firme se mora nastaviti. To je jedini prioritet kojeg je vlada postavila. A bez robe na policama nema se kako niti plaća zaraditi.

Istovremeno se naravno postavlja i novo logično pitanje: što će se dogoditi s pompozno najavljenim i predstavljenim Antoniom Alvarezom III? Koji je on sad faktor u cijeloj priči? Koja je njegova uloga i svrha? I koliko će nas njegovo pojavljivanje u konačnici koštati?

Nemoguće je isto tako ne primijetiti da Agrokor nije samo Konzum i da ne posluje samo u Hrvatskoj. Problemi u Bosni su već počeli.

Ako je netko pomislio da smo s dolaskom markantnog Ante Ramljaka riješili problem – grdno se prevario. Problemi nažalost tek počinju.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset