Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 A čega ćeš se ti odreći? – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

SOUNDSET SKENER

Cirkus

Skener Ponedjeljak, 27. veljače 2017.

A čega ćeš se ti odreći?

Dajana Kruneš | Srijeda, 01. ožujka 2017.

"A čega ćeš se ti odreći?" pitanje je na koje će danas mnogi morati dati odgovor. Prvi je dan ožujka, ali i prvi dan posta i nemrsa, kreće Korizma. 

Krenuli su statusi po društvenim mrežama o odricanju. Neki Korizmu shvaćaju ozbiljno, a neki više kao trend. Kao što mnoge žene sada vole onu crnu trakicu oko vrata. Modni detalj koji je, ako niste znali, u 19. stoljeću bio oznaka za žene lakog morala. 

Kako god, Korizma je prilika da razmislite o sebi i svojim postupcima, testirate sami sebe odricanjem od onoga do čega vam je stalo. Osim što je Korizma vrijeme posta, ona je i vrijeme dobrih djela.

Eto možda nade za sve radnike koji rade, a ne primaju plaću.

Naime, Porezna uprava jučer je objavila podatak kako plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju 3 423 poslodavca, koji zapošljavaju gotovo 10 700 radnika. Što reći? Hvala statističarima koji su objavili ove podatke, i za to primili plaću. Hvala i političarima koji godinama govore kako je neisplata plaće i doprinosa kažnjivo djelo, ali po tom pitanju ne čine ništa i isto dobivaju plaću.

Ali rekli smo da je Korizma vrijeme dobrih djela, pa su se za dobre vijesti pobrinuli statističari Državnog zavoda za statistiku. Kažu gospodarstvo nam raste. To je već deveto tromjesečje zaredom kako je gospodarstvo u uzletu, a najveći doprinos dala je dobra turistička sezona, ali i osobna potrošnja građana. Reći će neki – sve je to slučajno, popravlja se situaciju u okruženju, ali mi ćemo vjerovati da nije slučajnost i da netko stvarno u ovoj zemlji zna što radi.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset