Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Znanost – Science & Business — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Znanost

IMI 2

Ubrzati proces od pronalaska lijeka do njegove primjene u liječenju

Ubrzati proces od pronalaska lijeka do njegove primjene u liječenju

U sklopu IMI 2 Info dana, kojeg zajednički organiziraju Inicijativa za inovativne lijekove, Inovativna farmaceutska inicijativa te Institut Ruđer Bošković, hrvatski znanstvenici, male i srednje tvrtke, regulatorne agencije, udruge pacijenata i farmaceutska industrija pozvani su da se uključe u projekte istraživanja novih lijekova, koji se na razini Europske unije financiraju budžetom od 3.3 milijarde eura .

zeleno jutro

Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet osnovan je 11. studenog 1960. godine, a njegovom posebnom statusu zaštite uvelike je pridonio naš istaknuti znanstvenik i akademik Branimir Gušić. Nacionalni park obuhvaća gotovo 5400 hektara, uključujući i morski pojas 500 metara od obale, otočića i hridi, te tako zauzima otprilike trećinu otoka. Slana jezera, Malo i Veliko, najistaknutije su lokacije ovog područja i važan geološki i oceanografski fenomen. 

zeleno jutro

Nacionalni park Sjeverni Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit

Znate li da je u sklopu UNESCO -va programa Čovjek i biosfera planina Velebit uvrštena je 1978. godine u mrežu svjetskih rezervata biosfere? Tri godine kasnije čitav Velebit postaje parkom prirode . Unutar njega čak su dva nacionalna parka – na jugu je Nacionalni park Paklenica , proglašen još 1949. godine, a na sjevernom je dijelu Nacionalni park Sjeverni Velebit , proglašen pola stoljeća kasnije.

Članci 3748 od 474

Prethodna
1
2
3
4
5
6
...
39
40
Sljedeća
Soundset