Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Znanost – Science & Business — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.04.2017.

Znanost

uzroci Alzheimerove bolesti

IRB postao partner na SCOPES projektu vrijednom 1,23 milijuna kuna

IRB postao partner na SCOPES projektu vrijednom 1,23 milijuna kuna

Znanstvenici IRB-a iz Zavoda za molekularnu medicinu predvođeni dr. sc. Silvom Katušić Hećimović, u suradnji sa švicarskim kolegama s ETH-a Zuerichu te kolegama s Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" Sveučilišta u Beogradu, tijekom sljedeće dvije godine, u sklopu SCOPES projekta, istraživat će povezanost između metabolizma proteina APP - ključnog proteina odgovornog za nastanak Alzheimerove bolesti (AB), homeostaze kolesterola i membranskog transporta. 

IMI 2

Ubrzati proces od pronalaska lijeka do njegove primjene u liječenju

Ubrzati proces od pronalaska lijeka do njegove primjene u liječenju

U sklopu IMI 2 Info dana, kojeg zajednički organiziraju Inicijativa za inovativne lijekove, Inovativna farmaceutska inicijativa te Institut Ruđer Bošković, hrvatski znanstvenici, male i srednje tvrtke, regulatorne agencije, udruge pacijenata i farmaceutska industrija pozvani su da se uključe u projekte istraživanja novih lijekova, koji se na razini Europske unije financiraju budžetom od 3.3 milijarde eura .

Članci 2536 od 472

Prethodna
1
2
3
4
5
6
...
39
40
Sljedeća
Soundset