Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 DIPLOMA: Svečana promocija 247 doktora znanosti i umjetnosti – Znanost – Science & Business — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

AKTIVNOSTI NA SVEUČILIŠTU

15. Festival znanosti

Znanost Ponedjeljak, 24. travnja 2017.

DIPLOMA: Svečana promocija 247 doktora znanosti i umjetnosti

Utorak, 09. svibnja 2017.

Svečana promocija 247 kandidata doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu održana je u nedjelju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. 

Kandidati su izgovorili tekst prisege nakon čega ih je rektor Damir Boras proglasio doktorima znanosti i umjetnosti, a svečanosti su nazočili i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, te predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić. Za promovirane znanstvenike i umjetnike i njihove najbliže prigoda je to za ponos i radost, a rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras pozvao je na veća ulaganja u znanost.

U Hrvatskoj godišnje, prema statističkim podacima za 2015. godinu, doktorira 878 osoba, po čemu smo na začelju europske ljestvice. Više od pola doktora znanosti su žene, a prema znanstvenim područjima, najviše je novih doktora u 2015.-oj bilo u društvenim znanostima - njih 197. Slijede tehničke znanosti sa 158 doktora, biomedicina i zdravstvo sa 155, te humanističke znanosti sa 147. Prirodne znanosti doktoriralo je njih 128, biotehničke znanosti 73, interdisciplinarno područje znanosti 16, te umjetničko područje 4 studenta. Na temelju odnosa broja zaposlenih znanstvenika i ukupnog broja stanovnika, hrvatski standard iznosi jedan znanstvenik na 324 stanovnika.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset