Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 A novi rekord u slaganju Rubikove kocke iznosi.... – Znanost – Science & Business — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

NOVI ALGORITAM

A novi rekord u slaganju Rubikove kocke iznosi....

Utorak, 26. siječnja 2016.

Prošle godine američki student Zackary Gromko je ušao u Guinessovu knjigu rekorda nakon što je napravio robota koji je složio Rubikovu kocku za 2,39 sekunde. A njegov rekord i nije baš dugo trajao.

Programeri Jay Flatland i Paul Rose su se ovih dana prijavili u istoj kategoriji s robotom koji Rubikovu kocku slaže za – jednu sekundu! A neki od nas je neće nikad složiti…

Gledano s hardverske strane, tu nema puno kompliciranja. Robot je sastavljen od nekoliko web kamera, nekoliko motora koji pokreću mehaničke ruke te sučelje koji omogućava robotu okretanje Rubikove kocke. Ono najbitnije je algoritam, koji izračunava najmanji mogući broj poteza koji je potreban da bi se složilo kocku.

U video prilogu koji možete naći na soundset.hr se vidi nekoliko uspješnih pokušaja, a onaj najbrži je izveden za nevjerojatnih 1.019 sekunde.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset