Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 15. Festival znanosti – Znanost – Science & Business — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

Diljem Hrvatske

15. Festival znanosti

Ana Dukić | Ponedjeljak, 24. travnja 2017.

Da znanost može biti zanimljiva dokazat će 15. Festival znanosti koji se održava u čak 23 hrvatska grada, a među kojima je, naravno, i naš Zagreb. 

Cilj festivala je popularizirati rad znanstvene zajednice i znanosti općenito te potaknuti dijalog između znanstvenika i javnosti. 

"Svaki Festival znanosti dosad bio je u znaku neke teme tako da je ove godine glavna tema vrijeme, i to promatrat ćemo vrijeme od fizikalnog, psihološkog, povijesnog, meteorološkog, astronomskog smisla, a znamo i sami uvijek kad se želimo opravdati pred nekim zašto se nismo čuli uvijek nam je ono nemamo vremena, evo nama ni bilo zadovoljstvo da ove godine svi nađemo vremena za posjet Festivalu znanosti", rekao je Marijo Zrna iz Tehničkog muzeja. 

Ove se godine obilježava i 160. godišnjica rođenja jednog od najvećih znanstvenika u Hrvatskoj - Andrije Mohorovičića.

"Festival znanosti će isto tako obilježiti 160. godišnjicu rođenja jednog od znanstvenika, poznati hrvatski, to je Andrija Mohorovičić koji je utemeljitelj službe točnog vremena, dakle i znanstvenik koji je u Zagrebu unaprijedio i osnovao Seizmološku službu nakon katastrofalnog potresa, a on je poznat u svjetskim razmjerima što je konstruirao nefoskop, odnosno instrument za određivanje brzine i smjera gibanja oblaka", rekao je Marijo Zrna. 

Većina događanja u sklopu Festivala znanosti u Zagrebu se odvija u Tehničkom muzeju, gdje će se izložbe, predavanja, prezentacije i radionice odvijati od 10 do 20 sati od danas do subote. Program će se odvijati na još sedam različitih gradskih lokacija,a sudjelovanje je besplatno. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset