Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 DIPLOMA: Startup Factory Zagreb – inkubator za visoke tehnologije – Science & Business — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

AKTIVNOSTI NA SVEUČILIŠTU

DIPLOMA: Startup Factory Zagreb – inkubator za visoke tehnologije

Utorak, 06. lipnja 2017.

Projekt "Startup Factory Zagreb – inkubator za visoke tehnologije" u vrijednosti 16 milijuna kuna koji su Grad Zagreb i Razvojna agencija Zagreb prijavili potkraj 2016. na natječaj "Razvoj poslovne infrastrukture" dobio je sredstva iz europskih fondova. 

Sredstva će se koristiti za financiranje nabave laboratorijske opreme u Tehnološkom parku Zagreb, projektu u kojem, između ostalih, aktivno sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu. 

Projekt je uvršten na prioritetnu rang listu, čime je prešao u treću, završnu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Njime će se realizirati nabava opreme za laboratorije u novootvorenom Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, koji će moći koristiti studenti, mladi poduzetnici i startup tvrtke, istraživači i sveučilište. Laboratoriji će biti dostupni svima, a cilj je razvoj novih visokotehnoloških proizvoda i usluga, pa će europskim novcem biti opremljeni najsuvremenijom opreomi za razvoj proizvoda i procesa u području elektronike, digitalne forenzike, senzorike i analize organskog otpada, te CNC strojevima, 3D printerima i skenerima. Sve će to znatno doprinijeti povećanju cjelokupne konkurentnosti gospodarstva i zagrebačkih proizvodnih tvrtki, stvaranju novih novih poduzeća koja svoje poslovanje temelje na proizvodima i uslugama visoke dodane vrijednosti.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset