Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 DIPLOMA: Logopedija najpoželjniji studij – Science & Business — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

AKTIVNOSTI NA SVEUČILIŠTU

DIPLOMA: Logopedija najpoželjniji studij

Ana Dukić | Utorak, 20. lipnja 2017.

Objavljena je lista najpoželjnijih fakulteta za akademsku godinu 2017./2018. i razlikuje se od one za prošlu akademsku godinu. 

 Na prvom mjestu najpoželjnijih fakulteta nalazi se Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu sa studijem Logopedija, koji se prošle godine našao na petom mjestu. Najpoželjniji studijski programi određeni su po omjeru kvote i prvog izbora pa tako trenutačno na jedno upisno mjesto na studiju Logopedije konkurira preko 10 osoba. Čak 544 potencijalna studenta označila su ovaj fakultet kao prvi odabir. 

Na drugom je mjestu Zdravstveno veleučilište u Zagrebu sa stručnim studijem Fizioterapije na kojem 7 osoba konkurira za jedno mjesto. Treće mjesto zauzela je Visoka policijska škola sa stručnim studijem Kriminalistika, dok se na četvrtom mjestu nalazi Medicinski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku sa studijem Sestrinstva.

Posljednje, peto mjesto, pripalo je Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci sa stručnim studijem Fizioterapije na kojemu 6 osoba konkurira za jedno mjesto. U popis najpoželjnijih fakulteta nisu uvršteni studijski programi s kvotom manjom od 10, kao što je to bio slučaj i prošle godine. Željka Plužarić iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje istaknula je da su ovo podaci od 26. svibnja 2017. i da će se lista najpopularnijih studijskih programa mijenjati do objave konačnih rang-listi. Informacije o aktualnoj ovogodišnjoj listi formiraju se prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset