Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Kvartoteka 2016.: Predstavljamo rad Centra za mlade NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ – Kvartoteka — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

od 18 do 20 sati

Kvartoteka 2016.: Predstavljamo rad Centra za mlade NZJZ „Dr. Andrija Štampar“

Soundset | Srijeda, 25. svibnja 2016.

U sklopu projekta Kvartoteka, naši stručnjaci savjetuju građane o svim temama vezanim uz zdravlje, prevenciju bolesti i unapređenje kvalitete života. 

Tako će ove srijede, 25. svibnja stručni tim Službe za školsku i adolescentnu medicinu NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ od 18 do 20 sati u zagrebačkom kvartu Novi Zagreb - Trnsko predstaviti rad Centra za mlade ove službe u sklopu kojeg djeluju Savjetovalište za reproduktivno zdravlje i Savjetovalište za poteškoće učenja i prilagodbe.
Razdoblje rasta, sazrijevanja i školovanja čini mlade osobito osjetljivom populacijskom skupinom i nedvojbeno zahtijeva specifični pristup što uključuje odgovarajuću zdravstvenu skrb.
Pomaganje i podrška djeci i mladima da dosegnu puni potencijal uključuje sve aktivnosti od sprječavanja, ranog prepoznavanja te tretmana poremećaja koji ometaju adolescentni razvoj do uspješne i zadovoljne odrasle osobe.
Naši stručnjaci Savjetovališta za poteškoće učenja i prilagodbe učinit će sve da učenicima i studentima pomognu u razrješavanju problema savladavanja školskih obveza, obiteljskih i vršnjačkih odnosa, prilagodbe na školu ili drugu okolinu i situaciju, u slučaju stresnih događaja koje ne mogu prevladati ili  ako samo žele s nekim podijeliti zabrinutost, sumnje ili dvojbe o kojima je inače teško razgovarati. U Savjetovalište se mogu javiti i roditelji kojima treba pomoć i stručan savjet vezan uz probleme mladih. 
U Savjetovalište za reproduktivno zdravlje mogu se javiti studentice i učenice srednjih škola grada Zagreba koje nisu prijavljene kod primarnog ginekologa ili im se ginekolog nalazi izvan mjesta studiranja, studenti i učenici srednjih škola grada Zagreba, djevojke i mladići pojedinačno ili s partnerom/partnericom. 
Usluge naših savjetovališta su besplatne, a uputnica nije potrebna. Naša briga je zdravlje djece i mladih, a oni su naše bogatstvo i naša budućnost!

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset