22.06.2018.

U Varaždinu

FOTO Završio Špancirfest

Ponedjeljak, 01. rujna 2014.

Velikim koncertom Parnog valjka na Starome gradu, te nastupima Pavela na Stančiću i varaždinske jazz/soul/funk atrakcije Groove on u Županijskoj palači je završio 16. Špancirfest.

U proteklih deset dana je Varaždin, kao i svake godine, potvrdio svoju ulogu središnje, najpopularnije i najraznovrsnije kulturno-turističke manifestacije kontinentalne Hrvatske. Posebno je važno naglasiti da je Festival dobrih emocija i u svojem šesnaestom izdanju nastavio razvijati se, mijenjati, nadograđivati se i oplemenjivati usprkos svim objektivnim problemima kakve slične, o tržištu ovisne manifestacije, imaju.

Dugovječnost i stalni rast kvalitete programa, organizacijskih uvjeta te produkcijske razine, Špancirfest ostvaruje zahvaljujući iznimnoj fleksibilnosti u osluškivanju trendova i jasnom cilju kojim se sam festival, a time i Varaždin iz čije je kulture i životne energije proizašao, želi etablirati kao nezaobilazna te široko regionalno relevantna kulturno-turistička manifestacija kraja ljeta. 

I ovogodišnje izdanje uspjelo je u tom smislu. Bogat, raznovrstan te stilski i generacijski široko profilirani program bio je sastavljen tako da zadovolji široku lepezu najraznovrsnijih ukusa. To se odnosi na sve aspekte programa, od ponude izlagača, gastronomske ponude do odabira umjetnika novog teatra i performera, uličnih glazbenika do sastavljanja glazbenog programa te sve tri festivalske pozornice. 

Programski, 16. Špancirfest je ponudio do sada možda i najviši standard koncertnih, kazališnih i uličnih programa. Na pozornicu na Starome gradu, Stančićevom trgu, u Županijskoj dvorani, na Korzu te na Arena pozornici penjali su se glazbenici i izvođači koji spadaju u sam vrh svojih niša, bilo da se radi o velikim i utjecajnim regionalnim bendovima, kultnim svjetskim izvođačima ili vrhunskom orkestru koji je svirao najpoznatije klasične arije i skladbe.

Produkcijski, Špancirfest se u 2014. potpuno izjednačio sa svjetskim standardima uvjeta u kojima se programi odvijaju i konzumiraju na svim pozornicama i lokacijama.

Promocijski, Špancirfest je kroz sve medijske kanale, društvene mreže i u svim raspoloživim formatima kreirao snažan medijski interes ne samo za sam festival, već i za Varaždin kao destinaciju što ima gotovo nemjerljiv promotivni i marketinški efekt. 

Zahvaljujući uvelike Špancirfestu, Varaždin je, sada već čak i izvan hrvatskih okvira, sve snažnija kulturno-turistička destinacija, čiji image i status uvelike nadilazi njegovu veličinu. Kroz deset dana festivala, Varaždin živi i pulsira kao kakav europski velegrad te, zahvaljujući kozmopolitskom duhu, skladu arhitektonskog nasljeđa i jedinstvenom životnom stilu, ostaje u sjećanju kao toplo, kreativno, zabavno mjesto vrijedno ponovnog posjeta. Turiste u grad ne vraćaju samo lijepe palače i parkovi, već spoj viđenog s doživljenim, a Špancirfest pruža doslovno tisuće trenutaka i doživljaja za pamćenje.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset