Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Replika Apoksiomena na izložbi u Firenci – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Sajam "tourismA"

BAFTA: La La Land pobjednik

Kultura Ponedjeljak, 13. veljače 2017.

Replika Apoksiomena na izložbi u Firenci

Utorak, 14. veljače 2017.

Brončana replika Apoksiomena, projekt prezentacije slavnoga kipa i njegov Muzej u Malom Lošinju bit će predstavljeni na međunarodnoj izložbi i sajmu "tourismA" od 17. do 19. veljače u Firenci. 

Apoksiomenova replika bit će izložena u Palazzo dei Congresi gdje će se održavati sajam i izložba kojoj je cilj promocija naslijeđa iz antičkog doba te valorizacija arheologije.

Idealna je to prilika da se u Firenzi, gradu koji je odigrao važnu ulogu pri restauraciji, definiranju značaja te promociji kipa Apoksiomena, ponovno predstavi njegova neobična, svjetski relevantna i atraktivna priča te novi i jedinstveni Muzej Apoksiomena - Apoksiomenov trajni dom.

Danas, točno deset godina nakon što je Apoksiomen bio izložen u prestižnoj Palazzo Medici Riccardi, u organizaciji Provincia di Firenze i Hrvatskog restauratorskog zavoda te nakon što je prošle godine dobio svoj veleban Muzej u Malom Lošinju - sagrađen samo za njega, priča o Apoksiomenu se vraća u Firenzu kako bi se još jednom svjetska, europska i talijanska javnost podsjetila o kakvom se antičkom blagu radi te kako bi se predstavio arheološki, muzejski i turistički značaj kipa Apoksiomena.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset