Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Predstavljena knjiga „Kakvi su Hrvati“ autora Bože Skoke – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.04.2018.

U Kerempuhu

Predstavljena knjiga „Kakvi su Hrvati“ autora Bože Skoke

Davor Rendulić | Utorak, 15. studenog 2016.

Profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti Božo Skoko predstavio je sinoć u prepunom Kerempuhu svoju novu knjigu pod nazivom - Kakvi su Hrvati - Ogledi o hrvatskom identitetu, imidžu i neiskorištenim potencijalima.

Knjiga sadrži izabrane analize i eseje koje je Skoko u proteklih pet godina objavljivao u tisku, kroz koje se proteže teza kako je Hrvatska u cijelome svijetu prepoznata kao lijepa zemlja, ali kako nas se rijetko povezuje s nekim proizvodom, inovacijom, industrijom ili spektakularnim arhitektonskim simbolom.

Promociju koja je na momente ličila na dobro režirane televizijske talk show programe, vodila je Sanja Doležal, a uz autora sudjelovali su: dr. Robin Harris, povjesničar s Oxforda i bivši savjetnik britanske premijerke Margaret Thatcher, koji je objavio jednu od najboljih svjetskih knjiga o povijesti Dubrovnika, američka književnica Julienne Eden Bušić, koja je iz ljubavi postala Hrvatica i aktivistica za „hrvatsko pitanje“, a danas se bori za razbijanje mitova i nagomilanih stereotipa o Hrvatskoj, profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu dr. Ivo Žanić, poznati hrvatski sociolingvist i vrstan poznavatelj hrvatskog mentaliteta, Predrag D. Grubić, publicist i komunikacijski stručnjak, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe, koja je kroz Zakladu Adris u proteklih deset godina donirala gotovo četrdeset milijuna kuna za hrvatsku znanosti i umjetnost te dr. Boris Beck, poznati publicist i profesor, urednik Skokine knjige. U programu su sudjelovali i posebni gosti: Mila Elegović, Matej Meštrović, Vedran Mlikota, Đani Stipaničev i Miroslav Škoro koji su humorom, satirom i glazbom ilustrirali hrvatski identitet.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset