22.06.2018.

Humantirani projekt u Dubrovniku

Počeo festival "Ana u Gradu"

M.Š. / Soundset | Petak, 19. lipnja 2015.

Koncertom, odnosno multimedijalnim događanjem, održanim u prekrasnom parku Orsula, Ana Rucner je otvorila festival Ana u Gradu. 

Njezino sviranje bilo je popraćeno projekcijom spotova na kojima su prikazane ljepote Hrvatske. Mnogi od njih osvojili su svjetske nagrade, a Anin turistički spot Oda radosti, u kojem su neki od kadrova snimani u Trstenom, ovjenčan je sa čak 13 domaćih i međunarodnih priznanja.

Umjetnica je auditivno vizualnim doživljajem prošetala Istrom, Dalmacijom, Plitvičkim jezerima, Slavonijom, Korčulom, a posebno oduševljenje izazvao je tradicionalan dubrovački ples Linđo.

Upravo ovaj spot, kojeg je Ana snimila na jednom od prijašnjih Festivala, uvijek izaziva veliki interes kada ga izvodi i izvan Hrvatske.

"Park Orsula predivna je lokacija s posebnim pogledom i atmosferom koja postoji samo u Dubrovniku. Drago mi je da sam večeras imala priliku provesti publiku kroz cijelu Hrvatsku, a sve to kroz spoj klasične glazbe te njezine moderne izvedbe koja je jako bliska mlađoj publici'', ističe Ana. 

Ove godine obilježava se peta obljetnica Festivala na kojem su se do sada predstavili mnogi ugledni glazbenici. Posjetitelji Dubrovnika, kao i sami Dubrovčani, do nedjelje će moći uživati u pet koncerata na kojima će se predstaviti glazbeni virtuozi kao što su Oliver Poole, Luca Lucini i Mario Stefano Pietrodarchi te Simfonijski orkestar iz Mostara. 

Festival se nastavlja u petak, 19.6 nastupom Olivera Poola u palači Sponza i pozivamo sve zainteresirane da svrate i uvjere se zašto ovog mladog umjetnika zovu mladim Rubinsteinom.

Ulaznice za sve koncerte mogu se nabaviti u KIC-u u Luži na dnu Straduna, po cijeni od 50 kn. Prihod od svih prodanih ulaznica donirat će se za liječenje Dubrovkinje Mare Maltarić.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset