Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 "Ne gledaj mi u pijat" proglašen najboljim filmom – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

FEST

"Ne gledaj mi u pijat" proglašen najboljim filmom

Ponedjeljak, 06. ožujka 2017.

Film Hane Jušić "Ne gledaj mi u pijat" proglašen je najboljim filmom na glavnom programu beogradskog FEST-a, a Arijana Čulina nagrađena je za najbolju žensku ulogu. 

Žiri 45. beogradskog FEST-a za 15 filmski ostvarenja iz 12 zemalja se sastoji od: Srđana Golubovića, Dalibora Matanića, Sergeja Trifunovića, Branke Katić, Čedomira Kolara. 

"Svježina i nemilosrdnost kojom se autorica obračunava s rodnim gradom osvojio je žiri i publiku FEST-a. Vrlo zrelo i precizno, uz dosljedan vizualni kod predstavlja nam uranjanje u intimu djevojke koja mora preuzeti ulogu glave disfunkcionalne obitelji i da se istovremeno bori sa svojim seksualnim oslobađanjem i odrastanjem ne bi li isplivala iz obiteljske tamnice”, pojasnio je žiri FEST-a.

Žiri je splitskoj kazališnoj glumici Arijani Čulini koja je ulogom Marijanine majke Vere debitirala na filmu dodijelio nagradu za najbolju žensku ulogu.

”Čulina je debitirala na filmu na fascinantan način. Suptilnost, autentičnost i uvjerljivost kojom tumači ulogu majke bliži se dokumentarnom izrazu kojim postiže univerzalnost koja se izdiže iznad mjesta radnje. Minijaturne glumačke bravure, ogoljenost i preciznost sve su odlike odlične glumice koja je napokon dočekala priliku da se predstavi filmskoj publici", stoji u priopćenju žirija.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset