Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Motovun Film Festival – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

25.-29. srpnja

Motovun Film Festival

Ana Dukić | Utorak, 25. srpnja 2017.

Dvadeseti Motovun Film Festival (MFF) otvara film "Počasni građanin" Mariana Cohna i Gastona Duprata.

U svom jubilarnom izdanju donosi devetnaest filmova u glavnom programu s pričama koje sežu od gruzijskih vrleti, argentinske provincije, francuskog visokog društva do šuma Bugarske i motovunskog brda.

"Počasni građanin" prati dobitnika Nobelove nagrade za književnost koji se trijumfalno vraća u rodni grad u Argentini, no susret s ljudima u maloj sredini koja mu je bila inspiracija za romane donosi mu neke nove probleme. Film u Motovun dolazi ovjenčan, među ostalim, Goyom za najbolji strani film i nagradom za najboljeg glumca s Venecije. Svi strani filmovi u glavnom programu hrvatske su premijere, među njima je i nemali broj onih koji su bili hitovi sezone u svojim zemljama.

Prvi put na festivalu će se prikazati igrani film koji je dijelom ondje i snimljen - "Kratki izlet" Igora Bezinovića, koji je na nedavno završenom 64. Pulskom filmskom festivalu nagrađen Velikom Zlatnom Arenom za najbolji film.

O najboljem filmu odlučivat će odabrani žiri - aktivistica i umjetnica, bivša članica skupine Pussy Riot, Maša Aljehina, spisateljica Rumena Bužarovska, filmska producentica Anna María Karlsdottir, filmski redatelj Hrvoje Hribar i kazališni redatelj Oliver Frljić.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset