Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Ulaz u podmornicu "Mališan" – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Tehnički muzej

Akcija "Daj mi kino 2"

Kultura Četvrtak, 13. travnja 2017.

Ulaz u podmornicu "Mališan"

Ponedjeljak, 17. travnja 2017.

Jeste li ikada ušli u podmornicu? Ako niste, do nedjelje Tehnički muzej "Nikola Tesla" nudi ulaz u jedan od svojih najatraktivnijih izložaka – malu podmornicu P 901 iz Drugog svjetskog rata.

Više o podmornici, poznatoj i pod nazivom "Mališan", otkrio nam je Marijo Zrna iz Tehničkog muzeja.

"Bit će interesantno, spuštam jednu pravu podmornicu iz Drugog svjetskog rata. Jedina sačuvana od 26 napravljenih, spartanski opremljena, ali svakako da vidite gdje su ljudi boravili i u čemu su se vozili prije nekih 70-ak godina. Sigurno će biti nezaboravno, a pogotovo ovim najmlađim uzrastima", rekao je Marijo Zrna. 

"Mališan" je izgrađen 1943. godine u Italiji i teži 40 tona. S obzirom da se ubraja u kategoriju takozvanih džepnih podmornica, ulazak u nju iziskuju posebne uvjete.

"Ulaz u podmornicu iziskuje i neke fizičke predispozicije, dakle izmjerite struk za svaki slučaj 172 cm je preporučeno. Molili bi svakako da dođete u nekoj udobnijoj odjeći, obući da izbjegnete mini suknje zbog naših vodiča da ne padnu u nesvijest unutra", istaknuo je Marijo Zrna. 

Do petka podmornicu možete pogledati u vremenu od 10 do 14 sati, a za vikend od 10 do 13 sati. Ulaznice možete kupiti na blagajni Muzeja, a ona uključuje i razgled stalne muzejske postave. Broj ulaznica je ograničen.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset