Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Zagrebačka filharmonija predstavila novog ravnatelja i program – Koncerti – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

2014/15.

Zagrebačka filharmonija predstavila novog ravnatelja i program

Soundset | Petak, 13. lipnja 2014.

Od zvučne podloge za filmove Charlieja Chaplina, preko nastupa svjetskih zvijezdi, pa do koncerata na otvorenom - to nam sve priprema Zagrebačka filharmonija.

Zagrebačka filharmonija u novu sezonu ulazi s novim ravnateljem Mirkom Bochom, kojo će u idućem četverogodišnjem mandatu biti na čelu našeg najvećeg orkestra.

Na predstavljanju je najavljena bolja suradnja Filharmonije i Muzičke akademije, a potom se prešlo i na predstavljanje programa.

U sezoni 2014./2015. Zagrebačka filharmonija nastavlja sa svojim prepoznatljivim ciklusima: Crvenim, Bijelim i Plavim, a Filmski ciklus, nakon uspješnog "debija" bit će nastavljen novim filmsko-glazbenim uspješnicama. Tako ćemo, prema najavama, krajem godine u kinu Europa imati priliku gledati popularnog Charlija Chaplina u glazbenoj pratnji Zagrebačke filharmonije.

Iako Regionalnog ciklusa od sezone 2014./2015. više nema, iz Zagrebačke filharmonije najavili su bogat koncertni program unutar postojeća tri ciklusa. U Zagrebu će gostovati neke svjetske dirigentske i solističke zvijezde: David Danzmayr, Leopold Hager, Elena Baškirova, Sergey Krylov, Lilyja Zilberstein, Stefan Milenkovich i dr.

Nastavlja se suradnja i s domaćim umjetnicima sa svrhom afirmacije onih mladih koji već naveliko postižu uspjehe na međunarodnim natjecanjima i glazbenim pozornicama diljem svijeta. Tako će solističke koncerte imati Ana Vidović na gitari, sopranistica Diana Haller, pijanist Aljoša Jurinić, saksofonist Lovro Merčep, bariton Ljubomir Puškarić, ali i članovi orkestra Zagrebačke filharmonije: čelisti Jasen Chelfi i Smiljan Mrčela te koncert majstor, violinist Martin Draušnik.

Nastavlja se i već tradicionalni Tjedan glazbe za mlade, Filharmonijski bal, humanitarni koncerti Korak u život i Koncert za život te koncerti na otvorenom na prekrasnim gradskim lokacijama poput onoga u parku Maksimir u rujnu.  

Poznavajući naklonost i oduševljenje zagrebačke publike prema maestru Dmitriju Kitajenku, Zagrebačka filharmonija ponosno je najavila da će ga u novoj sezoni imati priliku često vidjeti na zagrebačkoj pozornici. Dmitrij Kitajenko ostaje umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije i dragi gost orkestra.

Ovogodišnje svečano otvorenje sezone održat će se 26.9.2014. koncertom pod ravnanjem izvrsnog Davida Danzmayra i ugledne ruske pijanistice Elene Baškirove.

Poznavatelji i ljubitelji klasične glazbe u novoj će sezoni Zagrebačke filharmonije pronaći puno toga što će zadovoljiti njihova glazbena nepca. Jedan od njih svakako je koncert jednog od najpoznatijih svjetskih tenora, Andree Bocellija u zagrebačkoj Areni 29.11. s kojim će nastupiti i orkestar Zagrebačke filharmonije.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset