Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Pixiesi ponovno u Zagrebu – Koncerti – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

INMUSIC 2014.

Pixiesi ponovno u Zagrebu

Soundset | Utorak, 03. prosinca 2013.

Osam godina nakon nastupa na Šalati, Zagreb će ponovno ugostiti kultni američki indie bend - Pixies.

Novo gostovanje dogodit će se na predstojećem INmusicu, upravo je objavljeno na službenim stranicama festivala.

Inmusic se održava od 23. do 25. lipnja na Otoku mladosti na jarunskom jezeru, a Pixies su prvi najavljeni izvođač.

Pixies su američka rock grupa, osnovana 1986. godine u Bostonu u Massachusettsu. Nakon svađe članova, grupa se raspala 1993. godine, ali je ponovo formirana 2004. Stalnu postavu grupe čineBlack Francis, Joey Santiago, Kim Deal i David Lovering. U svojoj domovini su imali skroman uspjeh; mnogo su uspješniji bili u Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi, mada sa studijskim albumima nikada imali naročitu prolaznost kod široke publike. 

Njihov stil alternativnog rocka je pod jakim utjecajem punk i surf rock i mada je u velikom mjeri melodičan, uspijevao je u isto vrijeme biti i hrapav. Francis je bio glavni tekstopisac i pjevač grupe i isticao se svojim očajničkim, zavijajućim izvođenjem. Pisao je pjesme koje su se bavile nesvakidašnjim temama kao što su NLO i nadrealizam. Mnoge od pjesama grupe govore o psihičkoj nestabilnosti, biblijskim prikazima nasilja, fizičkim povredama i incestu.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset