Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Mlade hrvatske zvijezde za Zagrebačke ljetne večeri – Koncerti – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

bogata događanja

Mlade hrvatske zvijezde za Zagrebačke ljetne večeri

Soundset | Ponedjeljak, 07. srpnja 2014.

Festival Zagrebačke ljetne veceri, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, u iducem tjednu predstavlja dva izvrsna koncerta.

U ponedjeljak 7. srpnja od 21 sat u Atriju Klovićevih dvora posjetitelji će imati priliku poslušati jednog od najtalentiranijih pijanista mlađe generacije. Aljoša Jurinić svirat će s Hrvatskim gudačkim kvartetom, četvorkom koja svira u eminentnim orkestrima i ansamblima, te je dobitnik brojnih nagrada i priznanja u domovini i inozemstvu.

U Zagrebačkim ljetnim večerima izvodit će djela Liszta, Berse, Schuberta i Schumanna.

U četvrtak 10. srpnja u Umjetničkom paviljonu izvodit će se program "Anđeli heretici – Rituali i pučke pobožnosti iz srednjovjekovne Bosne i Hercegovine". 

Srednjovjekovna Bosna fascinira bogatstvom tradicija i vjerskih zajednica: katolici, pravoslavci, bosanski krstjani, muslimani, židovi... Njihovi običaji i obredi još progovaraju iz rukopisa na latinici, glagoljici, ćirilici, bosančici, te iz arapskih i hebrejskih izvora, no preživjeli su zahvaljujući i brojnim usmenim predajama i pučkim vjerovanjima. U najnovijem projektu Katarine Livljanić i Ansambla Dialogos u suradnji s Kantadurima, bolni i snažni napjevi isprepliću se, zazivaju i odjekuju prostorom Umjetničkog paviljona te pozivaju slušatelje da slijede obrede rođenja i smrti.


O detaljima programa i ulaznicama informirati se možete ovdje.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset