Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Inicijativa Kulturnjaci 2016 reagirala na promjenu imena Trg maršala Tita – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

26.04.2018.

Politička trgovina

Inicijativa Kulturnjaci 2016 reagirala na promjenu imena Trg maršala Tita

Ana Dukić | Srijeda, 28. lipnja 2017.

I dalje stižu reakcije na najavljenu promjenu Trga maršala Tita.  

Inicijativa Kulturnjaci 2016, koja je nastala kao reakcija na imenovanje Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture u prošloj vladi, je ocijenila promjenu naziva Trga maršala Tita, jednom od sramotnijih političkih trgovina u novijoj hrvatskoj povijesti.

"Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, prodao je trg svog Maršala za većinu u Skupštini grada Zagreba. Višekratno samoproglašeni antifašist Bandić najavio je uklanjanje imena Trga maršala Tita, jednog od posljednjih simbola antifašizma u Zagrebu. Zbog vlastitih političkih interesa pridružio se onima koji žele Hrvatsku staviti na gubitničku stranu u Drugom svjetskom ratu i koji žele rehabilitirati NDH pod krinkom izjednačavanja svih totalitarizama", ističe se u priopćenju Inicijative. Kulturnjaci smatraju da promjena imena Trga neće biti dovoljna, nego da će "tražiti i više", odnosno da će "tražiti da im se preda u ruke i upravljanje kulturom ovoga grada".

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset