Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 HT i MSU predstavili prvi digitalni muzej radova – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

10 godina HT nagrade

"La La Land" pokorio Oscare

Kultura Ponedjeljak, 27. veljače 2017.

HT i MSU predstavili prvi digitalni muzej radova

Petak, 03. ožujka 2017.

Hrvatski telekom i Muzej suvremene umjetnosti predstavili su prvi digitalni muzej. 

Riječ je o muzeju artt.hr gdje se mogu naći svi dosadašnji radovi s izložbe "HT nagrada - MSU Zagreb". U zadnjih deset godina na natječaj je prijavljeno više od 2300 radova, od čega je izloženo 335, a nagrađeno i otkupljeno 27 radova. 

"Iza nas su stotine i stotine, zapravo sada već i tisuće prijavljenih umjetničkih radova koje su pristigle na ovaj natječaj. Izmijenili su se niz međunarodnih žirija, kolegica i kolega", rekla je ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić.

Nadodala je kako umjetnost raznovrsnija zahvaljujući sporazumima, što se prakticiralo i za vrijeme obitelji Medici. 

"Umjetnost, sponzori ili ne treba, treba li samo ovisiti o potpori grada ili države, ali ja sam mišljenja da danas doista ne bi bilo umjetnosti i da u tom umjetničkom svijetu, svijet nagrada uz potporu sponzora doista ne bi bio potpun i ne bi bio tako zanimljiv", rekla je Snježana Pintarić.

U proteklih deset godina, Hrvatski telekom uložio je više od 30 milijuna kuna u stvaranje i jačanje hrvatske umjetničke i kulturne scene, a ovaj će projekt hrvatsku suvremenu umjetnost učiniti dostupnijom još većem brojem ljudi. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset