Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 ZagrebDox: Više od 120 filmova – Film – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

Festival dokumentarnog filma

Hrvoje Hribar dao ostavku

Film Ponedjeljak, 06. veljače 2017.

ZagrebDox: Više od 120 filmova

Četvrtak, 09. veljače 2017.

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 26. veljače do 5. ožujka. Ovogodišnje izdanje festivala donosi 120 filmova i kroz "put oko svijeta u osam dana" prikazuju suvremeno društvo. 

"U međunarodnoj konkurenciji prikazat će se niz nagrađenih filmova, te onih za koje možda nitko nije čuo, ali su sjajni", rekao je direktor festivala Nenad Puhovski. 

Među dvadesetak filmova u konkurenciji su i za Oscara nominirani "Život kao crtić" Rogera Rossa Williamsa, Vrabac huligan" redateljice Nanfu Wang i Gospodarica orlova" Otta Bella.

"U svijetu se godišnje održava više od 200 festivala dokumentarnog filma, produkcija je svakim danom sve veća i s veseljem izabiremo filmove iz čitave produkcije, ove godine pregledali smo ih više od dvije tisuće", rekao je.

Puhovski je izrazio nadu da će trinaesto izdanje doseći prošlogodišnju posjećenost od više od 25 tisuća gledatelja, koji će ove godine filmove moći gledati na starom mjestu, ali u novouređenom kinu, Kaptol Boutique Cinema, što bi trebalo biti spremno tjedan dana prije početka festivala.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset