Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Tjedan Kinoteke – Film – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Novi početak

Tjedan Kinoteke

Utorak, 25. travnja 2017.

U subotu je nakon 12 godina svečano otvoreno novo-staro kino Kinoteka u Kordunskoj 1.

Nakon cjelodnevnog programa, večernja projekcija arhivskih snimki Zagreba i špijunskog trilera Alfreda Hitchcocka "Sjever-sjeverozapad" obilježila je novi početak Kinoteke, kina koje volimo. Na otvorenje su stigli ljubitelji dobrog filma svih generacija i s Kinotekom započeli pisati novu zagrebačku filmsku priču.

Povodom otvorenja, filmoljupci do ‪29. travnja u sklopu Tjedna Kinoteke mogu besplatno gledati redom poznate filmske naslove, među kojima i neke obavezne filmske lektire i štiva vrijedna ponavljanja: "Nebo nad Berlinom", "Paris Texas", "Limeni bubanj", "Fitzcarraldo", "Tko bi rekao: fantazije umreženog svijeta" i "Operacija Arktik".

U srijedu u Kinoteku stiže "Limeni bubanj" iz 1979. Volkera Schlöndorffa, a riječ je o filmu temeljenom na istoimenom romanu nobelovca Güntera Grassa iz 1959., remek-djelu o 20. stoljeću koje kroz perspektivu dječaka Oskara i kroz tri razdoblja donosi priču o događajima koji su obilježili Njemačku i svijet. Limeni bubanj je djelomično sniman u Hrvatskoj u suradnji s Jadran filmom. Nakon Wendersovih i Schlöndorffovih naslova, četvrtak u Kinoteci donosi recentni dokumentarni uradak Wernera Herzoga "Tko bi rekao: fantazije umreženog svijet"a (2016.) o internetu i utjecaju novih tehnologija na čovjekovu prirodu i budućnost.

S vikendom stiže još jedan, nešto stariji i vjerojatno najpoznatiji naslov Wernera Herzoga" Fitzcarraldo" (1982.), a film će biti na repertoaru u petak i subotu. Ova slavna pustolovna drama s Klausom Kinskim u glavnoj ulozi neobična je priča o jednom ambicioznom i čudnom pothvatu – gradnji veličanstvene operne zgrade u amazonskoj prašumi.

Ovotjedni raspored kina Kinoteka uključuje i subotnju matineju obiteljskog filma za sve uzraste "Operacija Arktik" (2014.) redateljice Grethe Bøe-Waal.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset