Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Šećer na kraju: Barakude na zadnjem danu Pula FF – Film – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

proslavljeni film

Šećer na kraju: Barakude na zadnjem danu Pula FF

Soundset | Četvrtak, 14. srpnja 2016.

Proslavljeni američki producent i redatelj hrvatskog podrijetla Peter Radovich Jr., kreativni direktor sportskog programa CBS-a i dobitnik 29 Emmya u svojoj bogatoj karijeri, oduvijek je želio snimiti film u Hrvatskoj o hrvatskim sportašima. Prilika mu se pružila prije četiri godine, odmah nakon Olimpijskih igara u Londonu, kada je Ratko Rudić sa svojim timom osvojio sve što se osvojiti moglo – bili smo europski, svjetski i olimpijski pobjednici! No tada je Rudić donio tešku odluku da se povlači, nekoliko igrača je također otišlo iz reprezentacije i slika naših Zlatnih se potpuno promjenila.

'Jako sam uzbuđen da konačno mogu pokazati svoj rad hrvatskoj publici i to u dokudrami 'Barakude' koju sam režirao u suradnji s producenticom Miom Pećinom, Hrvatskim vaterpolskim savezom i naravno reprezentacijom! Dokumentarci su bez sumnje moj najdraži izbor, žanr koji najbolje radim i s kojim sam imao najviše uspjeha u Americi. Za mene su 'Barakude' neodoljiv i dinamičan film i nadam se da će se svidjeti hrvatskoj publici', izjavio je proslavljeni režiser i producent Pete Radovich.

Film je sniman pune dvije godine, prateći reprezentaciju u obrani svojih naslova europskih i svjetskih prvaka, ali i u pokušajima osvajanja novih naslova. Od vrlo zatvorenih sudionika/igrača na početku filma, na kraju je filmska ekipa postala dio reprezentacije i promjena tog odnosa vidljiva je i na filmu.

'Bilo nam je neizmjerno zadovoljstvo upoznati naše Zlatne olimpijce, ovo su stvarno Zlatni dečki na mnogo razina. Od ljudske, prijateljske, timske...do profesionalne. Nevjerojatno je koliko je ovo težak sport, koliko smo već godinama u njegovom samom vrhu ili prvi – a koliko malo hrvatski vaterpolo zapravo ima i znači za Hrvatsku. Bilo je i jako tužnih trenutaka za vrijeme ovog snimanja, pogotovo jer smo bili stvarno mala ekipa, cijeli film snimljen je sa samo dvije kamere. Ali kada izađete iz kina, sigurna sam da će vam srce biti puno ponosa i da ćete ih najjače bodriti u obrani naslova Olimpijskih prvaka uskoro u Riu' – izjavila je producentica filma, Mirjana Mia Pećina.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset