Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 FOTO Rajku Grliću počasna nagrada za 50 godina službe u filmskoj industriji – Film – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

27.04.2018.

Motovun film festival

FOTO Rajku Grliću počasna nagrada za 50 godina službe u filmskoj industriji

M.Š. / Soundset | Utorak, 28. srpnja 2015.

Počasna nagrada za 50 godina službe u filmskoj industriji dodijeljena je večeras velikom hrvatskom redatelju Rajku Grliću. Još jedna počasna nagrada, Maverick uručena je sinoć poljskom redatelju, scenaristu, dramatičaru i glumcu Jerzyju Skolimowskom.

Nagradu 50 godina ove je godine u ruke primio Rajko Grlić, jedan od očeva Motovun Film Festivala, umjetnički direktor u časnoj mirovini, a povrh svega jedan od najistaknutijih domaćih redatelja.

Zanimljivo je da je upravo Rajko izmislio nagradu za pedesetogodišnju predanost filmskoj umjetnosti, a danas je u njegovu čast prikazan film Čaruga, Grlićevo spektakularno ostvarenje iz 1991.

Ističući filmske autore koji su se izborili za svoj osobeni put, pokazali da su ispred svog vremena i svojim pristupom pokretnim slikama odskočili od većine, Motovun Film Festival dodijelio je počasnu nagradu Maverick Jerzyju Skolimowskom.

Filmski redatelj, scenarist, dramatičar, glumac, slikar i pjesnik dobitnik je brojnih prestižnih nagrada od kojih izdvajamo Zlatnog medvjeda u Berlinu (Polazak, 1967.), nagradu žirija u Cannesu (Moonlighting, 1982.) te dva puta posebnu nagradu žirija na Venecijanskom festivalu.

U čast velikom redatelju na platnima je zaigrala je njegova horor drama iz 1978., Krik.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset