Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Preminuo glumac Dragan Nikolić – Film – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

Odlazak legende

Preminuo glumac Dragan Nikolić

Davor Rendulić | Petak, 11. ožujka 2016.

Slavni glumac Dragan Nikolić preminuo je danas poslije duge i teške bolesti.

Legendarni glumac preminuo je u 73. godini u bolnici u Beogradu. 

Rođen je 20. kolovoza 1943. godine u Beogradu. Nakon završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio jer je bio premješten u Ekonomsku školu.

Kao Flojd je u “fići” bio luda glava što "do podne uvijek spava", a znao je i po koji šlager otpjevati Nedi Arnerić u “Tko to tamo pjeva”. 

Osim toga, kao Popaj se u “Balkan ekspresu” brinuo o jednoj maloj Židovki, uz Tihog se u “Otpisanima” borio protiv Nijemaca.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. 

Prvu ulogu na filmu imao je 1964. godine u filmu “Pravo stanje stvari”, a godinu dana kasnije u odjavnoj špici serije “Dovoljno je šutjeti” umjesto punog imena stavljeno je - Dragan Nikolić - i to je ostalo za cijeli život. 

Prvu značajnu ulogu ostvario je u filmu Živojina Pavlovića “Kad budem mrtav i bijeli” iz 1967. godine, za koju je nagrađen diplomom na festivalu u Puli godinu dana kasnije.

Nagrada "Pavle Vuisić" za životno djelo dodijeljena mu je 2000. godine.

Dragan i njegova supruga Milena Dravić upoznali su se 1972. kada su zajedno vodili show program "Obraz uz obraz" i na jednoj pauzi između snimanja, 31. prosinca, otišli su se vjenčati u općinu. Milena je do posljednjeg dana bila uz supruga i brinula o njemu.

Datum komemoracije i sahrane biti će naknadno objavljen. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset