Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Hrvoje Hribar dao ostavku – Film – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

HAVC

Hrvoje Hribar dao ostavku

Ponedjeljak, 06. veljače 2017.

Hrvoje Hribar dao je ostavku na dužnosti ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) koju je Upravni odbor jednoglasno prihvatio. 

HAVC je javna ustanova koja se bavi poticanjem proizvodnje audiovizualne djelatnosti i promicanjem audiovizualne kulture. Odabiru koji će se filmovi snimati u hrvatskoj kinematografiji, a zatim ih financira. 

Državna revizija je nepovoljno ocijenila rad HAVC-a. Među spornim stavka je Hribarovo raspolaganje iznosima većim od 50,000 kuna bez odluke Upravnog odbora. Također, raspolagao je iznosima većim od 200,000 kuna bez odobrenja osnivača, Ministarstva kulture.

Pritužbe na rad ravnatelja HAVC-a te još pet osoba imala je i Koordinacija braniteljskih udruga. Prijavili su ih zbog zlouporabe položaja i ovlasti pri odabiru filmova koje je HAVC financirao. Hrvoje Hribar je sve optužbe odbacio. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset