Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Dosjei X vs. Breaking Bed – Film – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

NEVJEROJATNE SLIČNOSTI

Disney očima Tima Burtona

Film Srijeda, 03. veljače 2016.

Dosjei X vs. Breaking Bed

Četvrtak, 28. siječnja 2016.

Jesu li "X-Files" i "Breaking Bad" iz istog svemira? Istina možda i nije tako daleko.

Ipak je autor serije "Breaking Bad" Vince Gilligan napisao mnogo "X-Files" epizoda u ono vrijeme. Zapravo, tako je i predstavljen Walteru Whiteu. Tijekom godina fanovi su primijetili dosta povezanosti između dvije serije, uključujući glumce, misteriozne brojeve i brendove cigareta.

Reći da je "X-Files" bio utjecajna serija je vrlo blaga riječ. Preko mitologija, do epizoda s čudovištima, duetom likova skeptik/vjernik - sve ovo je primjenjeno na druge TV serije - "Lost", "Supernatural", "Bones", "Buffy, ubojica vampira".Ipak, postoji jedna serija na koju je utjecao više nego i na jednu drugu - "Breaking Bad". Dvije serije imaju zajedničke autore, pisce, uključujući i glavnog autora Vincea Gilligana, kao i pisce i redatelje i mnoge glumce. 

Evo i ostatka sličnosti:

Vince Gilligan je počeo raditi kao pisac i scenarist za "X-Files" 1995. godine, a autor je "Breaking Bad" koji je imao premijeru 2008. godine i smatra se jednom od najboljih serija svih vremena.

Thomas Schnauz - Scenarist, režiser i producent "X-Files" . Thomas je radio s Vinceom Gillianom u posljednjoj sezoni "X-Files" kao i na "The Lone Gunman". Nakon toga radio je za "Breaking Bad".

Michelle Maclaren - Redateljica i producentica obje serije. Michelle je osvojila tri nagrade za svoj rad na "Breaking Bad" ali prethodno je radila na seriji "X-Files" s Vinceom Gilliganom od 2000-2002. godine. Također, režirala je epizode serije "Igra prijestolja", "Better Call Saul", a trebali bi i režirati film "Wonder Woman".

John Shiban - Redatelj, producent i scenarist radio je s Vinceom Gilliganom od 3 do 9 sezone "X-Files", potom u "Breaking Bad" od 2 do 4 sezone, a kasnije na "The Lone Gunman".

Morley cigarete - Ovaj brend je sa sobom uvijek imao čuveni Pušač u "X-Files". U seriji "Breaking Bad" pušio ih je partner Jesseja Pinkmana, Emilio.

Pušač (Smoking Man) - glavni negativac u seriji "X-Files". "Cancer-man" - ime 4. epizode prve sezone.


10:13 - Često se viđa tijekom serije X-Files 10/13 je rođendan autora serije Chrisa Cartera, kao i Foxa Muldera i ime producentske kompanije Chrisa Cartera. U epizodi "Box Cutter" krumpir-sat pokazuje baš ovo vrijeme - vrijeme smrti Galea Boettichera.

Cradock Marine Bank - Banka koja se pojavljuje u epizodama "Monday", "The Amazing Maleeni" i "Surekill" u X-files. Banka u kojoj odvjetnik Dan Wachsberger uzima depozit za Fringovog bivšeg zaposlenika.

Lariat Rent-A-Car - Mulder i Scully redovno iznajmljuju auto baš u ovoj kompaniji, ujedno je kompanija u kojoj je auto izajmljivao Patrick Kuby u epizodi "Buried".

Tuco Salamanca/Eladio - U epizodi "El Munda Gira" "X-Files" glumac Raymond Cruz igra lik pod imenom Eladio Buente koji je možda El Chupacabra. U epizodi "Fifty-One" "Breaking Bad" pokazuju sliku Tuca Salamance kojeg je takođe igrao Raymond pod imenom Eladio Buente.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset