Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 EK znatno povisila procjenu rasta hrvatskog BDP-a – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.06.2018.

0,8%

EK znatno povisila procjenu rasta hrvatskog BDP-a

Davor Rendulić | Srijeda, 09. studenog 2016.

Europska komisija znatno je povećala procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini, na 2,6 posto u odnosu na proljetne projekcije kada je prognozirala rast od 1,8 posto.

Glavni razlozi za optimizam su rast osobne potrošnje, snažni investicijski rast i rekordna turistička sezona. U Bruxellesu procjenjuju da će se nastaviti pad stope nezaposlenosti, kao i da će doći do pada udjela javnog duga u BDP-u.

Procijene je komentirao ministar financija Zdravko Marić.

"Može nas zadovoljiti u smislu toga da je Europska komisija na tragu projekcija Vlade, koje smo napravili uz pretpostavku 'no policy change'. Sigurno da mi računamo za iduću godinu, obzirom na poreznu reformu koju predlažemo, a nadamo se da će stupiti na snagu 1. siječnja 2017., na određeni dodatni doprinos gospodarskom rastu iduće godine", poručio je ministar financija Zdravko Marić.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset