Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Design district Zagreb – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

13.-18. lipnja

Tko pjeva zlo ne misli

Kultura Četvrtak, 08. lipnja 2017.

Design district Zagreb

Ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja u Martićevoj ulici i četvrti koja ju okružuje.

Ove godine program će kroz šest dana ponuditi nove aspekte i načine konzumacije kulturnih sadržaja u okviru javnih prostora. Novost ovogodišnjeg izdanja je Zeleni program unutar kojeg će biti izloženi svi 'zeleni' sadržaji koji pridonose obazrivom i funkcionalnom korištenju resursa četvrti. Tako će se Ratkajev prolaz privremeno transformirati u Zeleni Ratkaj – posjetitelji će moći doživjeti koncept idealnog održivog grada i to kroz impresivni mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike Precious Plastic, pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja.

Pored navedenog, Zeleni Ratkaj uključit će i zone za relaksaciju i druženje u kojem će svima biti dostupne i ‘javne društvene igre’ poput šaha, jenge, jamba i ping ponga.

Posjetitelji će se moći uključiti u bogati radionički program: od globalno poznate Street Wisdom radionice zahvaljujući kojoj se u Martićevoj može pronaći inspiracija i odgovori na životne, poslovne ili privatne dileme; preko radionice pisanja arhitektonske kritike, do izrade dokufikcijskog storyboarda u obliku fanzina.

Fab Lab nudi isprobavanje tehnologija virtualne i proširene stvarnosti, eksperimentiranje s bio senzorima, digitaliziranje vlastitih crteža i prenošenje na reciklirane materijale, izrađivanje otisaka u glini pa čak i natjecanje u crtanju ludim četkicama za zube.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset